Kılıçdaroğlu SPK başkanını istifaya çağırdı

Kılıçdaroğlu SPK başkanını istifaya çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sermaye Piyasası Kurulu'na gitti, SPK'nın önünde yaptığı açıklamada SPK Başkanı Gönül'ü istifaya davet etti.

A+A-

Sosyal medya hesaplarından Sermaye Piyasası Kurulu'nu eleştiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesine yaptığı ziyaretten sonra SPK'ya gitti.

Kılıçdaroğlu, SPK önünde açıklamalarda bulundu. CHP lideri şu ifadeleri kullandı: Deprem bölgesine gitmeden önce Sermaye Piyasası Kurulu'na geleceğimi ve küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettiği konusunda ayrıntıları sayın başkandan öğreneceğimi ifade ettim. Deprem bölgesinden dün gece geldim. Bugün sabahleyin buradayım. Önce sayın başkan görüşecek diye aldılar, fakat sonra sayın başkan görüşmekten imtina etti. Anladığım kadarıyla saraydan gerekli izni alamadı.

Şunu açık ve net ifade etmek isterim. Türkiye'de hiç kimsenin soyulmasına asla ve asla izin vermek gibi bir geleneğimiz yoktur. Hele hele daha molozlar temizlenmeden, enkaz altında insanlar yatarken deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem. Deprem bölgesinde yaşayan 380 bin tasarruf sahibi, açık ve net ifade ediyorum soyulmuştur. Deprem sırasında bir insanın soyulması ne demektir? Bunu bir kurum yapıyorsa, bir kurumun şemsiyesi altında yapılıyorsa bu herkesin itiraz etmesi gereken bir tablodur. Bu ülkede hiç kimse sahipsiz değildir. Cumhuriyet kurulurken şu söylenmiştir; 'Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir.' Deprem bölgesinde insanlar bir canı daha nasıl kurtarırım diye mücadele ederken 380 bin küçük tasarruf sahibinin deprem anında soyulmasını asla kabul etmiyorum. Açık ifade ediyorum, başkan istifa etsin. Borsa ne gerekiyorsa yapsın, onlar da istifa etsinler.

Zarar eden, soyulan depremzedelere tamamının paralarının iade edilmesi lazım.

İlgili Haberler