KOBİ tanımına enflasyon ayarı

KOBİ tanımına enflasyon ayarı

KOBİ tanımında satış hasılatı ya da bilanço büyüklükleri yükseltilirken çalışan sayısı ile ilgili değişiklik yapılmadı.

A+A-

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) tanımı, nitelikleri ve sınıflandırılmasında değişikliğe gidildi. KOBİ tanımında satış hasılatı ya da bilanço büyüklükleri yükseltildi.

Cumhurbaşkanlığının "Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yıllık net satış hasılatı ya da mali bilanço büyüklüğü mikro işletme için 3 milyon TL'den 5 milyon TL'ye, küçük işletmelerde 25 milyon TL'den 50 milyon TL'ye, orta büyüklükteki işletmelerde ise 125 milyon TL'den 250 milyon TL'ye çıkarıldı.

Yönetmelikte işletmelerin çalışan sayısı ile ilgili bir değişikliğe gidilmedi. Söz konusu yönetmelikte çalışan sayıları mikro işletmelerde 10, küçük işletmelerde 50, orta işletmelerde ise 250 şeklinde yer alıyor.

Yönetmelikte yer alan "Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı" ibaresi "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı", "Bakanlar Kurulu" ifadesi ise "Cumhurbaşkanlığı olarak değiştirildi. 

İlgili Haberler