Körfez sermayesi Kervan Gıda'yı satın alıyor

Körfez sermayesi Kervan Gıda'yı satın alıyor

Birleşik Arap Emirliği merkezli Agthia Group, Kervan Gıda'yı satın almak için piyasa değerinin çok üstünde teklifte bulundu

A+A-

borsatek.com/ Kervan Gıda'ya, Birleşik Arap Emirliği (BAE) merkezli Agthia Group'tan 450 milyon dolarlık satın alma teklifi. Birleşme ve satın alma haberleri ile bilinen küresel medya şirketi Mergermarket'te çıkan habere göre, BAE merkezli gıda ve içecek şirketi Agthia Group [ADX:AGTHIA], İstanbul Borsası'nda işlem gören Kervan Gıda'yı [IST:KRVGD] satın almak için teklif verdi. Kervan Gıda'dan konu ile ilgili olarak KAP'a henüzbir açıklama yapılmadı.

Habere göre, ajansa bilgi veren iki kaynak da JP Morgan'ın teklif sahibi Agthia Group'a danışmanlık yaptığını, Pragma'nın ise satış danışmanı olduğunu belirtti. Kaynaklardan biri, görüşmelerin geçen yılın başlarında başlatıldığını ancak teklifin Türkiye'deki 14 Mayıs seçimlerinden sonra verildiğini söyledi.

Kaynaklardan biri, Agthia'nın teklifinin 450 milyon ABD doları olduğunu, Kervan Gıda'nın ise 500 milyon ABD dolarına kadar bir değerleme beklediğini söyledi.

Borsa İstanbul'a kote olan ve hisselerinin yüzde 27.6'sı halk açık olan Kervan Gıda'nın 14 Haziran kapanış değeri ile piyasa fiyatı yaklaşık 180 milyon ABD doları seviyesinde.

Kervan Gıda'nın genel müdürü Burhan Başar, mergermarket.com'un satış iddiası ile ilgili sorusu hakkında yaptığı açıklamada, şirketin bir süredir yatırımcı yaklaşımları aldığını belirterek, yalnızca büyüme planlarına odaklandıklarını söyledi ve daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

Ajansın haberine göre satış ile hakkında yorum isteğine Agthia, JP Morgan ve Pragma yanıt vermedi. 

mergermarket.com  Aralık 2022'de Kervan Gıda'nın Agthia da dahil olmak üzere bazı yatırımcılarla görüştüğünü haberleştirmişti.

mergermarket'in haberine göre, konuyla ilgisi olmayan bir sektör bankacısı, Kervan Gıda'nın 2023 sonuna kadar 7,2 milyar TL (yaklaşık 306 milyon ABD doları) gelir elde etmesinin ve net kar marjının %6 ila %8 arasında olmasının beklendiğini söyledi.

Kervan Gıda, Temmuz 2021'de Polonyalı atıştırmalık gıda üreticisi ZPC Otmuchow'u [WSE:OTM] 17 milyon Avro karşılığında satın almıştı. Yerel basında çıkan bir habere göre, bu anlaşma şirketin üretim kapasitesini 100.000 tona çıkarmasına yardımcı oldu.

İlgili Haberler