Kovid-19 salgınının yeni merkezi açıklandı

Kovid-19 salgınının yeni merkezi açıklandı

DSÖ Kovid-19 salgınının yeni merkezini açıkladı

A+A-

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyada yeni tip korona virüs salgınının merkezinin artık ABD değil, Güney Amerika olduğunu duyurdu

DSÖ'nün en üst düzey acil durumlar yetkilisi Dr. Mike Ryan, "Güney Amerika salgının yeni merkezi haline geldi diyebiliriz. Burada en ağır etkilenen ülkenin Brezilya olduğunu görüyoruz" dedi.

Dr. Ryan, Brezilya'da yetkililerin sıtma ilacı hidroksiklorokinin korona virüs hastaları üzerinde kullanılmasına izin verdiğine dikkat çekerek, ilacın riskli yan etkileri olduğunu ve Kovid-19'a karşı etkili olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını hatırlattı. ABD Başkanı Donald Trump, hidroksiklorokinin Koronavirüs'e karşı kullanılması gerektiğini sık sık dile getirmiş ve geçen günlerde ilacı "günlük olarak kullandığını ifade etmişti.

Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre Brezilya'da şu ana kadar 330 binden fazla vaka tespit edildi ve 21 bin 48 Kovid-19 kaynaklı ölüm yaşandı.

Dr. Ryan, bazı Afrika ülkelerinde yeni tip korona virüs vakalarında artış görülse de ölüm oranlarının "görece düşük olduğunu" dile getirdi. DSÖ'nün verilerine göre geçen hafta 9 Afrika ülkesinde vaka sayısı yaklaşık yüzde 50 artış gösterirken, kıtadaki diğer ülkelerde hastalığın yayılma hızı düştü. Dr. Ryan, bölgedeki ülkelerin çoğunun sağlık sisteminin büyük bir salgını kaldıramayacağına dikkat çekerek hâlâ endişeleri olduğunu dile getirdi.

Brezilya'da ölü sayısı artıyor

Güney Amerika ülkelerinden Brezilya'da Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede COVID-19 kaynaklı can kaybı son 24 saatte 1001 artarak 21 bin 48’e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı 19 bin 969 artışla 330 bin 890'a ulaştı.

Kovid-19 vakalarına ilişkin güncel verilerin derlendiği Worldometer internet sitesine göre, Latin Amerika'da en fazla vaka ve ölümün görüldüğü Brezilya, ABD'nin ardından dünyada en fazla vaka tespit edilen 2. ülke konumunda bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.