Kripto borsaları ABD pazarını ele geçirmek için çarpışıyor

Kripto borsaları ABD pazarını ele geçirmek için çarpışıyor

Kripto platformları, sektörü sarsan düzenleyici bir baskının ardından dünyanın en büyük pazarı olan Amerika Birleşik Devletleri'nde hakimiyet için yarışıyor.

A+A-

Amerika'da faaliyet gösterenler arasında pazar payına göre en büyük kripto borsalarından ikisi olan Coinbase ve Binance.US bu yıl zemin kaybetti. Kaiko'nun verilerine göre, ilk borsa Ocak ayındaki %62'lik yüksek seviyesinden 18 Haziran itibariyle yaklaşık %51'e düşerken, ikincisi Mart ayındaki %22'lik seviyesinden yaklaşık %1,5'e geriledi.

Hem Binance hem de Coinbase, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla dava edildi, ancak yanlış yaptıklarını inkar ettiler. Onların ve diğerlerinin düzenleyici sıkıntıları, kripto kaosunu yaratmak için geçen yıl Sam Bankman-Fried'in FTX'inin çöküşü ile komplo kurdu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren borsaların küresel pazar payını temsil eden Kaiko verilerine göre, Kraken, Bitstamp ve kurumsal bir kripto borsası olan LMAX Digital, bu yılın başından bu yana pazar paylarının %5,66'ya kadar arttığını gördü.

Kraken, Binance.US'i geride bırakarak yaklaşık %29'a sıçradı.

Genesis Trading'in alım satım eş başkanı Ravi Doshi, "ABD piyasasındaki hakimiyet gerçekten çok önemli. İşlem hacminin büyük kısmı ABD işlem saatlerinde gerçekleşiyor çünkü en fazla sermaye burada ve kurumlardan en fazla ilgi ABD'den geliyor" dedi.

Kraken'in küresel genel müdürü Guy Hirsch, şirketin "platformunun kalitesini artırmak için önemli zaman ve kaynak ayırdığını" söyledi.

Bitstamp USA CEO'su Bobby Zagotta, son dönemdeki büyümesinin pazardaki "kalite uçuşundan" kaynaklandığını söyledi. Bitstamp'ın ABD'de faaliyet gösteren borsalar arasındaki küresel pazar payı yaklaşık %9'a yükseldi.

Coinbase ve LMAX veriler hakkında yorum yapmayı reddederken, dünyanın en büyük kripto borsasının Amerikan iştiraki olan Binance.US yorum talebine yanıt vermedi.

Pazar payındaki dalgalanmalar, SEC'in çoğu kripto paranın kayıtsız menkul kıymetler olduğunu savunmasıyla, dijital varlık endüstrisi için tehlikeli bir zamanda gerçekleşiyor.

Piyasa oyuncularına göre aç rakiplerin pazar payı kapması o kadar kolay olmayabilir.

Geçmiş yıllarda, kripto borsaları çok sayıda coin'e erişim sunarak işleri hızla büyütebiliyordu.

Yatırım firması Wilshire Phoenix'in ortaklarından Wade Guenther, "Tekliflerinizin genişliğine göre farklılaşmak, bu borsaların çoğunun popüler bir şekilde benimsenmesini sağladı" dedi.

Örneğin hem Kraken hem de Coinbase, SEC'in davalarında solana ve polygon gibi kayıtsız menkul kıymetler olarak etiketlediği bazıları da dahil olmak üzere 200'den fazla token listeliyor.

Ancak şimdi, bu tekliflere yönelik artan düzenleyici inceleme, borsaların eski oyun kitabını takip etmesini daha zor hale getirdi.

Genesis Trading'den Doshi, "Bir borsa operatörü olarak riskinizi artırıyorsunuz, çünkü menkul kıymet olarak kabul edilebilecek bu tokenları sunuyorsunuz" dedi.

Yine de Doshi, kripto token fiyatlarının toparlanması ve yatırımcıların ilgisinin aniden artması durumunda borsalar için maliyet-fayda analizinin değişebileceğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeni bir boğa piyasasına girerken tonlarca tokenin daha eklendiği bu durumun tekrarlandığını kesinlikle görebiliyorum."

Etiketler : , ,
İlgili Haberler