Kripto para platformu Binance'a ciddi bir darbe daha

Kripto para platformu Binance'a ciddi bir darbe daha

Nijerya'da Düzenleyici Kurum, Binance Operasyonlarının 'Yasadışı' Olduğunu İlan Etti

A+A-

Dünyanın önemli kripto para ülkelerinden biri olan Nijerya'da Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'in yerel operasyonlarının yasadışı olduğunu belirtti ve bu yüzden ülkedeki faaliyetlerini durdurma çağrısında bulundu.

Komisyon, 9 Haziran tarihinde yaptığı bir açıklamada, "Binance Nigeria Limited, Nijeryalı yatırımcılara yönelik hizmet sunmayı derhal durdurmaya yönlendirildi" ifadesini kullandı. Açıklamada, şirketin Nijerya'da resmi olarak kayıtlı veya düzenlenmiş olmaması nedeniyle yasadışı olduğu vurgulandı. Binance konu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu bu hafta, Binance ve Coinbase'in kurallarını ihlal ettikleri iddiasıyla bu iki şirkete dava açmıştı.

Geçen yıl Afrika'nın en kalabalık ülkesi Nijerya SEC'i, dijital varlıklar için bir dizi düzenleme yayınlamış ve bu hamleyle, kripto varlıkların tamamen yasaklanması ile düzenlenmemiş kullanımları arasında bir denge tutturma arayışında olduğunu göstermişti.

Bu gelişme, Nijerya Merkez Bankası'nın 2021 yılında bankaların ve finans kuruluşlarının dijital para birimleriyle işlem yapmasını ya da bu tür işlemleri kolaylaştırmasını yasakladığı bir dönemin ardından geldi.

Nijerya'nın genç ve teknolojiye meraklı nüfusu, alınan kararlara rağmen, kripto para birimlerine büyük bir ilgi gösteriyor ve finans sektörünün yasaklarına rağmen, kripto borsaları tarafından sunulan eşler arası ticaret yöntemlerini kullanarak bu alana yönelik eğilimlerini sürdürüyorlar.

 

İlgili Haberler