Kripto parada sona mı gelindi? Binance çemberi daralıyor

Kripto parada sona mı gelindi? Binance çemberi daralıyor

Senatörlerden Adalet Bakanlığı'na: Binance'in Kongre'ye Verdiği Açıklamaları Araştırın

A+A-

ABD'li Demokrat Senatörler Elizabeth Warren ve Chris Van Hollen, Perşembe günü bir mektup yayınlayarak, ABD Adalet Bakanlığı'ndan kripto para borsası Binance'in, Kongre'ye bu yıl verdiği yazılı yanıtlarda yanlış beyanatta bulunup bulunmadığının araştırılmasını talep etti.

Mart ayında, iki partili bir grup milletvekili potansiyel yeni yasaları değerlendirirken sektörden bilgi talep etmişti. Senatörlerin Adalet Bakanlığı'na hitaben yazdıkları mektupta, "Bu ciddi bir mesele" ifadesine yer verildi.

Warren ve Van Hollen, "Binance ve Binance.US'in, Kongre'ye yanıltıcı ve hatalı bilgi vererek bu önemli soruşturma ve yasama sürecini sekteye uğrattığı görünüyor. Bakanlık, devam etmekte olan SEC şikayeti ile ilişkilendirerek, bu konuda hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yürütmelidir," ." dedi. 

Binance ve kripto para platformu Coinbase (NASDAQ:COIN) bu hafta, ABD mali düzenleyicileri tarafından başlatılan yasal işlemlerle karşı karşıya kalmıştı. Bu durum, dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance ve tüm kripto endüstrisine büyük bir darbe vurdu.

Binance temsilcileri Warren ve Van Hollen mektubuyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

İlgili Haberler