Kripto paralara vergi geliyor

Kripto paralara vergi geliyor

OECD yetkilisi içinde 37 ülkenin yer aldığı örgütün 2021 yılı itibarıyla kripto para birimleri için ortak bir raporlama standardı (CRS) getireceğini iddia etti.

A+A-

Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Vergi Politikası ve İdare Merkezi direktörü Pascal Saint-Amans, içinde 37 ülkenin yer aldığı örgütün 2021 yılı itibarıyla kripto para birimleri için ortak bir raporlama standardı (CRS) getireceğini iddia etti.

Law360 üzerinde yayımlanan habere göre Amans, kripto para vergi standardının "Ekonomik İş birliği ve Kalkınma Teşkilatı tarafından vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında geliştirilen orana benzer seviyede olacağını" belirtti.

Direktör, kripto para vergi oranının belirlenmesini, üye ülkeler arasında kripto para düzenlemelerini çevreleyen daha güçlü standartlar oluşturmak için ortaya koyduklarını söyledi:

"Tahmini zaman çizelgesi muhtemelen 2021 yılına işaret ediyor. Tüm ülkelerde, 2021 yılı içinde bu alanda hamle yapmak için heves var."

Amans'ın yorumları, Avrupa Komisyonu'nun kripto varlıklarıyla ilgili vergi kaçakçılığı yasalarını değiştirmek ve genişletmek için bir süreç başlatmasının akabinde ortaya atıldı. Teklif  23 Kasım'da yayımlanmıştı. Avrupa Komisyonu, 21 Aralık'a kadar söz konusu girişimle ilgili kamuoyundan geri bildirim alacak. Yeni yasaların 2021'in üçüncü çeyreğinde çıkarılması bekleniyor.

Avrupa Komisyonu tarafından alınan önlemlere rağmen Amans, OECD'nin Avrupa'dan önce kripto vergi standartları oluşturmasını bekliyor. Bu süreci, "AB'nin (OECD'nin) standartlarına uyum sağlama fırsatı" olarak tanımlıyor.

Amans, OECD'den gelen herhangi bir önerinin AB düzenlemelerine "tamamlayıcı" olacağını savundu. Lae360'a konuşan bir Avrupa Komisyonu sözcüsü, örgütün "mümkün olduğu ölçüde çakışmalardan veya tutarsızlıklardan kaçınmak" için OECD ile "paralel" çalıştığını belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.