"Kur korumalı mevduatlar 695 milyar TL'ye ulaştı"

"Kur korumalı mevduatlar 695 milyar TL'ye ulaştı"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat büyüklüğünün 695 milyar TL'ye çıktığını belirtti.

A+A-

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kur korumalı mevduat ile birlikte kur-faiz sarmalından çıkıldığını, bu mevduatların büyüklüğünün 1 Nisan itibariyle 695 milyar TL olduğunu söyledi.

Nebati, yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye geleceğini söyledi.

Nebati, Bursa İş Dünyası Buluşması toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Nebati, "Mart ayı itibarıyla yüzde 61,1'e yükselen enflasyonu kalıcı olarak düşürmek, fiyat istikrarını sürdürme noktasında kararlı adımlar atmaktayız. Bu amaçla KKM ve bununla sunulan finansal enstrümanlar ile döviz kurundaki oynaklığı kısa zamanda giderdik" diye konuştu.

Bakan Nebati konuşmasında şu mesajları verdi:

Enflasyonun en önemli belirleyici olan Döviz kurunda serbest piyasa koşulları içerisinde istikrarı sağlamış olduk. Enflasyonun diğer önemli belirleyicisi olan beklentilerdeki düzelmeye yönelik atacağımızı adımlar ile yıl sonunda enflasyonun makul bir seviyeye geldiğini hep birlikte göreceğiz. Piyasada işler iyi ve canlı.

Kapasite kullanım oranları yüzde 79-80'lerde ticaret iyi. Bundan sonra yapmamız gereken şey fiyatlardaki davranış bozukluğunun giderilmesiyle ve makro ekonomik göstergelerdeki iyileşmelerle yatay bir geçişten sonra daha makul bir enflasyon sarmalından çıkacağımızı döneme gireceğiz. Üç ayağımız var döviz kuru üstesinden geldik, faiz üstesinden geldik. İş insanlarımız çok iyi anlarlar ekonomik kararların belli bir süreye ihtiyacı var. Türk ekonomik modeli devreye girdiğinde kur riskini aldı. Şimdi bunu ve etkilerini yaşıyoruz.

İlgili Haberler