Küresel devlet tahvili getirileri 15 yılın zirvelerine doğru tırmanıyor

Küresel devlet tahvili getirileri 15 yılın zirvelerine doğru tırmanıyor

Küresel devlet tahvili getirileri, güçlü ekonomik verilerin merkez bankalarının faiz artırımlarının yakında durduracağı ya da indirime başlanacağı yönündeki yatırımcı iyimserliğini azaltmasıyla 2008'den bu yana en yüksek seviyelere tırmandı.

A+A-

Küresel devlet tahvillerinin toplam getirisini gösteren Bloomberg endeksinin getirisi Çarşamba günü %3,3'e yükselerek Ağustos 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Dünya genelinde devlet tahvilleri bu yıl yatırımcılara %1,2'lik bir kayıp yaşatarak Bloomberg'in temel tahvil endeksleri arasında en kötü performans gösteren varlık sınıfı oldu.

ABD'nin 10 yıllık tahvil getirisi 6 baz puan artarak %4,31'e yükseldi ve 2007'den bu yana en yüksek seviye olan geçen Ekim ayındaki zirveye yaklaşık üç baz puan yaklaştı. Avustralya 10 yıllıklarının getirisi, ekonominin Temmuz ayında beklenmedik bir şekilde istihdamı azalttığını gösteren verilerin ardından bile 10 baz puan kadar artarak 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Benzer vadedeki Yeni Zelanda getirileri 10 baz puan artarak 2011'den bu yana ilk kez %5'i aştı.

Singapur'daki TD Securities'i makro stratejisti Prashant Newnaha, "Son veriler daha güçlü geldi ve merkez bankalarının yapacak biraz daha işi olduğu beklentilerini artırdı. Mevcut satışlara uzun vadeli tahviller öncülük ediyor ve bu da arz ve likiditeye ilişkin endişelerin altını çiziyor"

Etiketler : , ,
İlgili Haberler