Küresel GES ve RES yatırımları iklim hedeflerini karşılayabilir

Küresel GES ve RES yatırımları iklim hedeflerini karşılayabilir

Bağımsız iklim düşünce kuruluşu Ember güneş ve rüzgar enerjisinde büyümenin sürdürülebilmesi durumunda 1,5 derecelik ısınma hedefinin yakalanabileceğini yazdı.

A+A-

Bağımsız iklim düşünce kuruluşu Ember yayınladığı bir raporda, güneş ve rüzgar enerjisinin, 10 yıllık ortalama %20'lik bileşik büyüme oranının 2030'a kadar sürdürülebilmesi durumunda, küresel ısınmayı 1,5C ile sınırlayacak kadar büyüyebileceğini açıkladı.

Güneş enerjisi üretimi 2021'de küresel olarak %23 artarken, rüzgar arzı aynı dönemde %14 arttı. Verilere göre, her iki yenilenebilir kaynak birlikte 2020'ye göre %1 artışla toplam küresel elektrik üretiminin %10,3'ünü oluşturdu.

Hollanda, Avustralya ve Vietnam'ın yenilenebilir kaynaklar için en hızlı büyüme oranlarına sahip oldukları ve son iki yılda elektrik taleplerinin yaklaşık % 10'unu fosil yakıtlardan rüzgar ve güneş enerjisine çevirdiklerini bildirdi.

Ember, raporunda, "Bu eğilimler küresel olarak tekrarlanabilir ve sürdürülebilirse, enerji sektörü 1,5 derecelik hedef için doğru yolda olacaktır" ifadelerine yer verdi.

İlgili Haberler