Lagarde: Kriptoparalara düzenleme getirilmeli

Lagarde: Kriptoparalara düzenleme getirilmeli

Kriptoparaların "değersiz, beş para etmez" olduklarını öne süren ECB Başkanı Christine Lagarde, spekülatif hareketler önleyecek düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. 

A+A-

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, kriptoparaların "değersiz, beş para etmez" olduklarını öne sürdü ve insanların yaşamları boyunca biriktirdikleri ile kriptoparalarda spekülatif hareketlerde bulunmaktan uzaklaştıracak düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi. 

Riskleri anlamayan, her şeylerini kaybedecek ve büyük hayal kırıklığına uğrayacak insanlar için endişe ettiğini belirten Lagarde, "Bu nedenle kriptolara düzenleme getirilmesi gerektiğine inanıyorum" dedi. 

Kriptoların değeri konusunda kuşkulu olduğunu da ifade eden Lagarde, ECB'nin dijital euro projesinin ise gelecek 4 yılda gerçekleşebileceğini vurguladı.

Lagarde, "Benim çok mütevazi değerlendirmeme göre, kriptoparalar değersiz, beş para etmez, hiçbir şeye dayanmıyorlar, bir güvenlik çıpası olarak hareket edecek bir varlığa dayanmıyorlar" diye konuştu.