Lamborghini bu yıl 10.000 satışa ulaşabileceğini duyurdu

Lamborghini bu yıl 10.000 satışa ulaşabileceğini duyurdu

Lamborghini CEO'su Stephan Winkelmann, Lamborghini'nin bu yıl 10.000 satışa ulaşabileceğini söyledi

A+A-

Lamborghini CEO'su, lüks spor otomobil üreticisinin ilk yarı için kâr ve gelirlerinde artış bildirmesi üzerine, bu yıl ilk kez 10.000 otomobil satabileceğini söyledi.

Alman Volkswagen'in bir iştiraki olan İtalyan marka, Ocak ve Haziran ayları arasında geçen yılın aynı dönemine göre %4,9 artışla 5.341 otomobil sattı. Amerika Birleşik Devletleri 1.625 adetlik teslimatla markanın en büyük pazarı oldu.

Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO Stephan Winkelmann, hammaddeler de dahil olmak üzere pazardaki belirsizlikler nedeniyle tahmin yapmanın kolay olmadığını söyledi ancak bu yıl 10.000 otomobil satmanın "uygulanabilir bir hedef" olduğunu sözlerine ekledi.

Winkelmann, "Bu başarmak zorunda olduğumuz bir şey değil, ancak şirketin sağlığının ne olduğunu ve (müşterilerin) otomobillerimizi satın alma isteğinin ne kadar büyük olduğunu göstermek için önemli" dedi.

Lamborghini, vergi öncesi fiyatı yaklaşık 200.000 avro (219.900 dolar) olan Urus SUV'un başarısından destek alarak, son yıllarda zengin otomobil severlerden gelen yoğun talebe dayanarak üretimini artırdı. Şirket 2022 yılında 9.200'ün üzerinde araç teslim etti.

Genel merkezi 40 km'den (25 mil) daha az mesafede bulunan rakip Ferrari (RACE.MI) geçen yıl 13.200'den fazla otomobil sevk etti.

Şirketten yapılan açıklamada, Lamborghini'nin gelirlerinin ilk yarıda %6,7 artışla 1,42 milyar avroya, faaliyet gelirlerinin ise %7,2 artışla 456 milyon avroya ulaştığı belirtildi.

Lamborghini, hibrit ve elektrikli otomobillere geçiş için 2027 yılına kadar 1,9 milyar avro yatırım yapıyor, ancak daha fazla yatırım yapılması bekleniyor.

Otomobil üreticisi bu yılın başlarında ilk plug-in hibrit modeli olan Revuelto'yu tanıttı ve mevcut ürün gamına Huracan 10 silindirli spor otomobil ve Urus'u ekledi. Gelecek yıl yeni Urus ve Huracan'ın yerini alacak yeni bir spor otomobil ile ürün gamının tamamı hibrit olacak.

Lamborghini ilk tam elektrikli modelini 2028 yılında - Ferrari'nin söz verdiği ilk modelden üç yıl sonra - piyasaya sürmeyi planlıyor. 2029 yılında ise Urus'un bataryalı versiyonu piyasaya sürülecek.

Winkelmann, "Önemli olan doğru zamanda, en iyi olduğumuzu bildiğimiz ve pazarın hazır olduğu zamanda orada olmaktır" dedi.

E-yakıt kullanımının bir seçenek olduğunu, ancak bunun sadece markanın spor otomobil modelleri için geçerli olduğunu sözlerine ekledi. Ancak Winkelmann, önümüzdeki on yıl için olası e-yakıtla çalışan modellerle ilgili herhangi bir kararın, yalnızca Avrupa'da değil, dünyanın farklı bölgelerinde gelecekteki düzenlemelere bağlı olacağını söyledi.

İlgili Haberler