LME'ye nikel işlemleri için BoE ve FCA'den destek

LME'ye nikel işlemleri için BoE ve FCA'den destek

İngiltere'de Finansal Yönetim Otoritesi (FCA) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) nike piyasasının yeniden faaliyete geçebilmesi için ile çalışıyor.

A+A-

İngiltere'de Finansal Yönetim Otoritesi (FCA), İngiltere Merkez Bankası (BoE) ile birlikte nikelde adil ve düzenli bir piyasanın yeniden faaliyete geçirilmesi için LME ile çalıştıklarını duyurdu. 

LME, fiyatların ikiye katlanarak 100 bin dolar/ton yükselmesi sonrası 8 Mart Salı günü nikel piyasasını kapatmış ve o gün yapılan işlemleri iptal etmişti.

Çin merkezli Tsingshan Holding Group'un kısa pozisyonunu azaltmak için büyük miktarda nikel alımına gitmesi fiyatın ikiye katlanmasında rol oynamıştı.

FCA yaptığı açtıklamada, "Regüle edilmiş bir yatırım borsası olarak LME, adil ve düzenli piyasaların devam ettirilmesinden sorumlu. Bu, aşırı fiyat oynaklığı zamanlardında işlemlerin geçici olarak durdurulması yönüde adım atılmasını da içeriyor" dedi. 

LME, nikel işlemlerinin Cuma günü yeniden başlayacağını öngörüyor, ancak işlemlerin yeniden başlaması için kriterler heniz karşılanmış değil. Tsigshan, teminat tamamlama çağrısı yapılmayacağı ve LME'deki nikel pozisyonlarının zorla kapatılmayacağı konusunda kreditörleri ile dün anlaşmaya varmıştı.