Michelin de Rusya'daki şirketlerini  satıyor

Michelin de Rusya'daki şirketlerini satıyor

Fransız lastik üreticisi Michelin Rusya'daki faaliyetlerini satıyor.

A+A-

Fransız lastik üreticisi Michelin, cuma günü yaptığı açıklamada Rusya'daki şirketlerini (Rusya Lastik Üretim Şirketi ve Camso CIS'i) ülkedeki bir lastik distribütörü olan Power International Tires'a sattığını duyurdu. Grup satış fiyatına ilişkin ayrıntı vermedi.

Grup, yerel makamlar tarafından onaylanan anlaşmayla, Michelin'in Rusya'daki tek fabrikası olan Davydovo'da 250 kişinin istihdam edilmeye devam edeceğini açıkladı.

Moskova yakınlarında bulunan Davydovo fabrikasında 750 kişi çalışıyordu. Tesis, ağırlıklı olarak Rusya ve bazı Kuzey Avrupa pazarları için binek otomobillere yönelik olmak üzere yılda 2 milyona kadar lastik üretiyor.

Michelin, her çalışanın Power International Tires'a transfer edilmesinin mümkün olmadığını ve bu nedenle şirketten ayrılmak isteyenlerin "iyi koşullar altında" bunu yapmalarına izin verileceğini söyledi. Fransız şirket 1997 yılından beri Rusya'da faaliyet gösteriyordu ve 2004 yılında burada kendi üretim tesisini açan ilk uluslararası lastik şirketi olmuştu.

Michelin, geçen yıl Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından tedarik zincirinde yaşanan güçlükler nedeniyle Rusya'daki endüstriyel faaliyetlerini ve ülkeye ihracatını askıya aldığını duyurmuştu.

Duyurunun ardından Michelin, Rusya'daki satışların grubun toplam satışlarının %2'sini ve küresel otomobil lastiği üretiminin %1'ini temsil ettiğini söyledi.

 

Bu haber toplam 1178 defa okunmuştur
İlgili Haberler