Microsoft çocukların gizliliğini ihlal etti 20 milyon dolar ceza yedi

Microsoft çocukların gizliliğini ihlal etti 20 milyon dolar ceza yedi

Microsoft, çocukların gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle ABD'de açılan davaı 20 milyon dolar ödemeye mahkum edildi.

A+A-

FTC Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Microsoft'un ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC), teknoloji şirketinin ebeveynlerinin izni olmadan çocuklardan yasadışı bir şekilde kişisel bilgi topladığı yönündeki suçlamalarını çözmek için 20 milyon dolar ödeyeceğini söyledi.

FTC yaptığı açıklamada, şirketin Xbox oyun sistemine kaydolan çocukların kişisel bilgilerini ebeveynlerine bildirmeden veya ebeveynlerinin onayını almadan toplayarak ve çocukların kişisel bilgilerini saklayarak ABD Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası'nı (COPPA) ihlal etmekle suçlandığını belirtti.

Karar, Microsoft'un Xbox sisteminin çocuk kullanıcıları için gizlilik korumalarını iyileştirmek üzere adımlar atmasını gerektiriyor. FTC, COPPA korumalarını Microsoft'un çocukların verilerini paylaştığı üçüncü taraf oyun yayıncılarına genişleteceğini söyledi.

Bir Microsoft sözcüsü, şirketin karara uymaya kararlı olduğunu söyledi. Sözcü, hesap oluşturma sürecinin güncelleneceğini ve şirketin sisteminde bulunan bir veri saklama hatasının giderileceğini de sözlerine ekledi.

FTC'nin Tüketiciyi Koruma Bürosu Direktörü Samuel Levine, "Önerdiğimiz emir, ebeveynlerin Xbox'ta çocuklarının gizliliğini korumalarını kolaylaştırıyor ve Microsoft'un çocuklar hakkında toplayabileceği ve saklayabileceği bilgileri sınırlandırıyor" dedi.

Levine, "Bu eylem aynı zamanda çocukların avatarlarının, biyometrik verilerinin ve sağlık bilgilerinin COPPA'dan muaf olmadığını da açıkça ortaya koymalıdır" diye ekledi.

Yasa, 13 yaşın altındaki çocuklara yönelik çevrimiçi hizmetlerin ve web sitelerinin, topladıkları kişisel bilgiler hakkında ebeveynleri bilgilendirmelerini ve çocukların kişisel bilgilerini toplamadan ve kullanmadan önce doğrulanabilir ebeveyn izni almalarını gerektiriyor.

Şikayete göre Microsoft, 2015'ten 2020'ye kadar, hesap oluşturma sürecinde çocuklardan topladığı verileri, bir ebeveyn süreci tamamlamamış olsa bile sakladı.

İlgili Haberler