Microsoft ve Vodafone 10 yıllığına yapay zeka ortaklığı kurdu

Microsoft ve Vodafone 10 yıllığına yapay zeka ortaklığı kurdu

Vodafone ve Microsoft yapay zeka ve bulut hizmetleri için 10 yıllık ortaklık kurdu.

A+A-

Vodafone ve Microsoft Corp. 10 yıllık büyük bir stratejik ortaklığı duyurdu. Vodafone ile işbirliği, Microsoft'un üretken yapay zeka ve bulut teknolojilerinden yararlanarak Avrupa ve Afrika'da 300 milyondan fazla işletme, kamu sektörü kuruluşu ve tüketici için dijital hizmetleri dönüştürmeyi amaçlıyor.

Vodafone ayrıca, önümüzdeki on yıl içinde Microsoft ile birlikte geliştirilen ve Vodafone'un bağlantı hizmetlerini de kullanacak olan bulut ve yapay zeka hizmetlerine 1,5 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyor. Bu ittifakın önemli bir yönü, Vodafone'un yönetilen IoT bağlantı platformunu Nisan 2024'e kadar bağımsız bir işletmeye dönüştürmektir ve bunun IoT uygulamalarında büyümeyi teşvik etmesi beklenmekte.

Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Satya Nadella, "Bu yeni nesil yapay zeka, dünyadaki her kuruluş ve her sektör için muazzam yeni fırsatların kilidini açacak. Vodafone ile birlikte, Afrika ve Avrupa'daki yüz milyonlarca insan ve işletmenin müşteri deneyimini geliştirmek, yeni ürün ve hizmetler oluşturmak ve şirketin buluta geçişini hızlandırmak için en son bulut ve yapay zeka teknolojisini uygulayacağımız için çok mutluyuz." dedi.

Bu haber toplam 660 defa okunmuştur
İlgili Haberler