Microsoft Xbox 360'ın çevrimiçi mağazasını kapatıyor

Microsoft Xbox 360'ın çevrimiçi mağazasını kapatıyor

Microsoft, en yeni konsollarına ve abonelik hizmeti Game Pass'e odaklandığı için önümüzdeki yıl Xbox 360'ın çevrimiçi mağazasının ve pazar yerinin fişini çekeceğini söyledi.

A+A-

Xbox'ın web sitesinde yer alan bir gönderiye göre, Xbox 360 Store ve Xbox 360 Marketplace 29 Temmuz 2024 tarihinde kapatılacak ve eski konsolu kullanan oyuncular yeni oyunlar satın alamayacak ve indiremeyecek.

Ancak Microsoft, kullanıcıların önceden satın aldıkları Xbox 360 oyunlarıyla ve konsolla uyumlu eski oyunlarla oynamalarına izin veriyor. 

Xbox'tan yapılan açıklamada "Xbox 360'ın 2005 yılında piyasaya sürülmesinden bu yana çok şey değişti. Teknoloji gelişti, oyuncuların beklentileri değişti ve biz Xbox Series X|S'i şimdi ve gelecekte oyun oynamak için en iyi yer haline getirmeye odaklandık" denildi.

Microsoft 2016 yılında Xbox 360'ın üretimini durdurdu ve bir yıl sonra konsollardan ve Windows platformlarından erişilebilen abonelikli bir oyun hizmeti olan Xbox Game Pass'i başlattı.

Son hamlenin bir parçası olarak, eski konsoldaki Filmler ve TV uygulaması da kaldırılacak.

Xbox 360, Sony'nin PlayStation 3'üne karşı tüm zamanların en çok satan oyun konsollarından biri olarak kabul ediliyor. Microsoft 2014 yılına kadar yaklaşık 84 milyon adet Xbox 360 satmıştı, ancak bu tarihte halefi Xbox One'ın piyasaya sürülmesi nedeniyle satışlarını raporlamayı bıraktı.

İlgili Haberler