Microsoft: Çin, ABD hükümetinin e-postalarını hackledi

Microsoft: Çin, ABD hükümetinin e-postalarını hackledi

Microsoft, Çin merkezli bilgisayar korsanlarının, aralarında devlet kurumlarının da bulunduğu yaklaşık 25 kuruluşun e-posta hesaplarına erişim sağladığını açıkladı.

A+A-

Microsoft, Çinli siber saldırganların ABD'ye ait bazı devlet kurumları da dahil 25 kuruluşa siber saldırı düzenlendiğini duyurdu. 

Raporlara göre, Ticaret Bakanı Gina Raimondo da ihlalden etkilenen kişiler arasındaydı.

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan bir sözcü BBC'ye yaptığı açıklamada, "Microsoft, Office 365 sisteminde bir güvenlik açığı olduğunu Bakanlığa bildirmiş ve Bakanlık da buna karşılık vermek üzere derhal harekete geçmiştir" dedi.

Ayrıca "Sistemlerimizi izliyoruz ve başka bir faaliyet tespit edilmesi halinde derhal yanıt vereceğiz" diye eklediler.

ABD medyası da Dışişleri Bakanlığı'nın da bilgisayar korsanları tarafından hedef alındığını bildirdi.

Çin'in Londra'daki büyükelçiliği Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada suçlamanın "dezenformasyon" olduğunu söyledi ve ABD hükümetini "dünyanın en büyük hack imparatorluğu ve küresel siber hırsız" olarak nitelendirdi.

Microsoft, Storm-0558 olarak adlandırdığı Çin merkezli hack grubunun, sistemin gerektirdiği dijital kimlik doğrulama belirteçlerini taklit ederek e-posta hesaplarına eriştiğini söyledi. Bu belirteçler genellikle bir kişinin kimliğini doğrulamak için kullanılır.

Firma, "Storm-0558 öncelikle Batı Avrupa'daki devlet kurumlarını hedef alıyor ve casusluk, veri hırsızlığı ve kimlik bilgilerine erişime odaklanıyor" dedi.

Şirket, yaptığı incelemelerde ihlallerin Mayıs ayının ortasında başladığını ve şu anda "saldırıyı hafiflettiğini ve etkilenen müşterilerle iletişime geçtiğini" söyledi.

Şirket "Bu saldırıyla ilişkili bilinen tehlikeye atma göstergeleri için önemli otomatik tespitler ekledik ve daha fazla erişim olduğuna dair hiçbir kanıt bulamadık" diye ekledi.

Mayıs ayında Microsoft ve Batılı casus ajansları Çinli bilgisayar korsanlarının Guam'daki Amerikan askeri üslerindeki kritik altyapıya saldırmak için "gizli" kötü amaçlı yazılım kullandıklarını açıkladı.

Uzmanlar bunun ABD'ye karşı bilinen en büyük siber casusluk kampanyalarından biri olduğunu söyledi.

ABD'nin önemli bir askeri karakolu olan Guam'ın limanları ve hava üsleri, Asya'daki bir çatışmaya Batı'nın vereceği yanıtta hayati önem taşıyacak.

Pekin Microsoft raporunu "son derece profesyonelce" ve "dezenformasyon" olarak nitelendirdi.

İlgili Haberler