Buffett, Microsoft birleşmesi onaylanmadan önce Activision hisselerini azalttı

Buffett, Microsoft birleşmesi onaylanmadan önce Activision hisselerini azalttı

Warren Buffett'ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway yargıcın satın alma kararını vermesinden önce Activision Blizzard hisselerini büyük oranda azalttı.

A+A-

Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway'i ikinci çeyrekte Activision Blizzard'daki yatırımının %70'ini sattı ve federal bir yargıcın Microsoft'un video oyunu üreticisini 68,7 milyar dolara satın alma işlemini tamamlayabileceğini söylemesiyle bazı kazançları kaçıracak gibi görünüyor.

Berkshire, Pazartesi günü yaptığı bir yasal başvuruda, 31 Mart'ta 49,4 milyon hisseye veya %6,3'e sahipken, 30 Haziran'da 1,24 milyar dolar değerinde yaklaşık 14,7 milyon Activision hissesine veya %1,9'una sahip olduğunu söyledi.

Activision yatırımı bir tür arbitrajdı ve Buffett yatırımcıların, düzenleyicilerin Microsoft'un Xbox oyun konsolu işini "Call of Duty" ve "Candy Crush" serilerinin yayıncısıyla birleştirmeyi onaylayacağı konusunda çok kötümser olduğunu düşünüyordu.

Berkshire'ın portföy yöneticilerinden biri 2021'in sonlarında Activision'a yatırım yaptı ve Buffett 2022'de hissesini yaklaşık %10'a yükseltti.

Milyarder, Berkshire'ın Nisan 2022'deki yıllık toplantısında hissedarlara, düzenleyicilerin Activision'a hisse başına 95 dolar değer biçen birleşmeyi onaylayıp onaylamayacağını bilmediğini, ancak "bildiğimiz bir şey varsa o da Microsoft'un paraya sahip olduğudur" dedi.

San Francisco'daki ABD Bölge Yargıcı Jacqueline Scott Corley'nin ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun birleşmenin bulut oyunları, konsollar ve abonelik hizmetlerindeki rekabete zarar vereceği yönündeki iddialarını reddetmesinin ardından Activision hisseleri 11 Temmuz'da %10 artışla 90,99 dolara yükseldi.

İngiltere'nin rekabet düzenleyicisi Rekabet ve Piyasalar Kurumu da birleşmeye karşı çıktı, ancak anlaşmazlıklarını çözmek için daha fazla zaman tanımak amacıyla Microsoft'un itirazını durdurmayı kabul etti.

Berkshire'ın merkezi Omaha, Nebraska'da bulunuyor. Ayrıca BNSF demiryolu ve Geico araba sigortası gibi düzinelerce işletmenin yanı sıra Apple ve Bank of America gibi hisse senetlerinin de sahibi.

İlgili Haberler