Microsoft'un servislerinin çökmesinin arkasından siber saldırı çıktı

Microsoft'un servislerinin çökmesinin arkasından siber saldırı çıktı

Microsoft yaptığı açıklamada, bu ayın ilk günlerinde şirketin bazı hizmetlerini etkileyen kesintilerin siber saldırıların bir sonucu olduğunu, ancak herhangi bir müşteri verisine erişildiğine dair bir kanıt görmediğini söyledi.

A+A-

Microsoft bir blog yazısında "Haziran 2023'ün başlarından itibaren Microsoft, bazı hizmetlere yönelik trafikte geçici olarak kullanılabilirliği etkileyen dalgalanmalar tespit etti" dedi. Microsoft, tehdidi tespit ettikten sonra bir soruşturma açtığını ve Storm-1359 olarak adlandırdığı tehdit aktörünün DDoS faaliyetini izlemeye başladığını söyledi.

Microsoft, Reuters'in şirketin saldırıdan sorumlu tarafı tespit edip etmediğine ilişkin talebine yanıt vermedi.

DDoS saldırıları, yüksek hacimli internet trafiğini hedeflenen sunuculara doğru yönlendirerek onları çevrimdışı hale getirmek için nispeten karmaşık olmayan bir teklifle çalışıyor.

Microsoft'un Teams ve Outlook'u da içeren 365 yazılım paketi, 5 Haziran'da binlerce kullanıcı için iki saatten fazla bir süre kapalı kaldı ve ertesi sabah kısa bir süre tekrarlandı. Bu, Microsoft için bir yıl içinde yaşanan dördüncü kesinti oldu.

İlgili Haberler