Migros 2015 yฤฑlฤฑnda 150-200 arasฤฑnda maฤaza aรงฤฑlฤฑลฤฑ ve รงift haneli satฤฑล bรผyรผmesi hedeflerken, VAFรK marjฤฑnฤฑn %6,0 – 6,5 olmasฤฑ bekleniyor.
Migrosโun konsolide satฤฑลlarฤฑ 2014โte 8.123 milyon TLโye ulaลฤฑrken satฤฑลlar geรงen yฤฑla gรถre %14,0 artฤฑล gรถsterdi. Sadece dรถrdรผncรผ รงeyrekte ise satฤฑลlar, geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre %15โin รผzerinde bรผyรผdรผ. Yeni maฤaza aรงฤฑlฤฑลlarฤฑ ve mevcut maฤazalarฤฑn artan performanslarฤฑ 4ร 2014โte satฤฑล bรผyรผmesini desteklemeye devam etti.
Nielsenโe gรถre, organize hฤฑzlฤฑ tรผketim รผrรผnleri pazarฤฑnda, Migrosโun pazar payฤฑ รผst รผste 3 yฤฑldฤฑr artฤฑล kaydederek 2014 yฤฑlฤฑnda bir รถnceki yฤฑla gรถre 20 baz puan geliลme gรถsterdi %14,7โye yรผkseldi. Migros, รถzgรผn markalฤฑ รผrรผnlere yaptฤฑฤฤฑ yatฤฑrฤฑmlar yanฤฑsฤฑra etkin indirim kampanyalarฤฑ neticesinde sektรถrde fiyatlama aรงฤฑsฤฑndan daha rekabetรงi bir konuma geldi.
Brรผt kar 2014 yฤฑlฤฑnda %14,3 artarak 2.166 milyon TLโye ulaลฤฑrken brรผt kar marjฤฑ %26,7 (2013: %26,6) olarak gerรงekleลti. Migros yฤฑl boyunca operasyonel verimliliฤe odaklanmaya devam etti. VAFรK (Vergi, Amortisman, Faiz รncesi Kar) 2014 yฤฑlฤฑnda %13,4 artarak 532 milyon TLโye ulaลฤฑrken VAFรK marjฤฑ %6,5 oldu. (2013: %6,6) Kira giderleri รถncesi VAFรK ise 2014 yฤฑlฤฑnda geรงen yฤฑla gรถre %14,9 artarken kira giderleri รถncesi VAFรK marjฤฑ %11,5 olarak gerรงekleลti.
Diฤer taraftan ลirket, yฤฑlฤฑn dรถrdรผncรผ รงeyreฤinde hem gรผรงlรผ satฤฑล bรผyรผmesi kaydetmiล, hem de รถngรถrdรผฤรผ saฤlฤฑklฤฑ ve sรผrdรผrรผlebilir karlฤฑlฤฑk hedefleri ile uyumlu sonuรงlar elde etmiลtir.
Operasyonel Geliลmeler
2014 yฤฑlฤฑnฤฑn birinci, ikinci ve รผรงรผncรผ รงeyreฤinde sฤฑrasฤฑyla %11,4, %14,2 ve %14,7 bรผyรผyen net satฤฑลlar, 4ร 2014โte daha da ivme kazanarak geรงen yฤฑlฤฑn son รงeyreฤine gรถre %15.2 arttฤฑ. ลirket 2014 yฤฑlฤฑnda maฤaza portfรถyรผne, Tรผrkiyeโde 3 hipermarket, Kazakistanโda 2 Ramstore ve 1 Macrocenter da dahil olmak รผzere toplam 199 maฤaza ekledi.
ลirket, yฤฑl iรงinde Diyarbakฤฑr, Aydฤฑn ve ฤฐstanbul illerinde 3 yeni hipermarket aรงarken mevcut hipermarketlerde satฤฑล alanฤฑ optimizasyon รงalฤฑลmalarฤฑna devam etti. Bunun neticesinde, mevcut hipermarketlerin satฤฑล alanฤฑ verimliliฤi de dahil olmak รผzere maฤaza parametrelerinde รงarpฤฑcฤฑ iyileลmeler kaydedildi. ลirketin kรผรงรผk maฤaza aรงฤฑlฤฑลlarฤฑndaki hฤฑzlanma sรผrdรผ ve 31 Aralฤฑk 2014 itibarฤฑyla, Migros Jet formatlฤฑ maฤaza sayฤฑsฤฑ 273โe yรผkseldi. Aralฤฑk 2014 sonu itibariyle, ลirketin toplam maฤaza sayฤฑsฤฑ ise 1.190 oldu. ลirket 2014 yฤฑlฤฑ iรงin maฤaza aรงฤฑlฤฑลฤฑ (Beklenti:200, Gerรงekleลen:199), satฤฑล bรผyรผmesi ve VAFรK ile ilgili hedeflerine ulaลฤฑrken, yฤฑllฤฑk konsolide satฤฑล bรผyรผmesi %14 ve VAFรK marjฤฑ %6,5 olarak gerรงekleลti.
Migros 2015 yฤฑlฤฑnda 150-200 arasฤฑnda maฤaza aรงฤฑlฤฑลฤฑ ve รงift haneli satฤฑล bรผyรผmesi hedeflerken, VAFรK marjฤฑnฤฑn %6,0 – 6,5 olmasฤฑ bekliyor.
ลirket aรงฤฑklamasฤฑnda, “Son birkaรง yฤฑlda Migrosโun bรผyรผme stratejisi, yฤฑllฤฑk รงift haneli bรผyรผme rakamlarฤฑ, bรผyรผyen maฤaza aฤฤฑ, pazar payฤฑ kazanฤฑmฤฑ ve sektรถrde daha rekabetรงi konumlanmasฤฑ ile desteklenmiลtir. Bunun yanฤฑ sฤฑra, ihtiyatlฤฑ maliyet yรถnetimi ve etkin iลletme sermayesi yรถnetimi, ลirket iรงin gรผรงlรผ operasyonel marjฤฑ beraberinde getirmektedir. ” denildi.







