Apple'ın son güncellemesi iPhone'larda yeni bir krize yol açtı

Apple'ın son güncellemesi iPhone'larda yeni bir krize yol açtı

Apple Perşembe günü yeni duvar kağıdı seçenekleri, Apple News güncellemeleri ve daha fazlasını içeren iOS 16.5'i yayınladı. Görünüşe göre bu güncelleme iPhone kullanıcıları için Apple'ın Lightning - USB 3 Kamera Adaptörü aksesuarı ile uyumluluğu bozuyor.

A+A-

Apple'ın yeni güncellemesi uyumsuzluk sorununu ortaya çıkardı. Bu dongle, Lightning aracılığıyla bir iPhone veya iPad'e bağlanır ve iPhone veya iPad'inize sayısız aksesuar bağlamak için kullanabileceğiniz yerleşik bir USB-A bağlantı noktasına sahip. Ayrıca iPhone veya iPad'i şarj etmek için dahili bir Lightning bağlantı noktası da bulunuyor. Ancak bu aksesuara güvenen kullanıcılara göre iOS 16.5 bu bağlantı noktalarının her ikisiyle de uyumluluğu bozuyor.

Apple'ın Destek forumları, Reddit ve MacRumors forumlarındaki paylaşımlarda kullanıcılar, iOS 16.5 güncellemesinden sonra bu aksesuardaki Lightning ve USB-A bağlantı noktalarının kullanılamaz hale geldiğini söylüyor. Lightning bağlantı noktası iPhone ve iPad'i şarj etmek için güç aktarımı yapmıyor. Adaptöre USB-A üzerinden bir aksesuar bağlamak, adaptörün çalışması için çok fazla güç gerektiğini belirten bir hata mesajıyla sonuçlanıyor.

Apple bunu bir "kamera adaptörü aksesuarı" olarak tanımlasa da, iPhone ve iPad kullanıcıları aslında bir dizi USB-A ürününü cihazlarına bağlamak için buna güveniyor. Bu ürünler arasında Ethernet adaptörleri, dijital ses dönüştürücüler ve daha fazlası yer alıyor.

Apple desteği etkilenen müşterilere henüz destek olabilmiş değil. Sorun, iOS 16.5 sürümüyle bağlantılı olduğu için büyük olasılıkla yazılımla ilgili. Bu da Apple'ın Lightning - USB 3 Kamera Adaptörü aksesuarı ile uyumluluğu düzeltmek için yakın gelecekte iOS 16.5.1'i yayınlaması gerekeceği anlamına geliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler