Uluslararasฤฑ kredi derecelendirme kuruluลu Moodyโs, Rusyaโnฤฑn โBa1โ olan kredi notunu teyit ederken, not gรถrรผnรผmรผnรผ negatiften duraฤana revize etti.
Kredi derecelendirme kuruluลundan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, Rusyaโnฤฑn โBa1โ seviyesindeki kredi notunun korunduฤu, kredi notu gรถrรผnรผmรผnรผn ise negatiften duraฤana รงevirildiฤi kaydedildi.
Aรงฤฑklamada not gรถrรผnรผmรผnde revizyona gerekรงe olarak, Rusyaโnฤฑn orta vadeli mali konsolidasyon stratejisinin hรผkรผmetin petrol ve doฤalgaz gelirlerine olan baฤฤฑmlฤฑlฤฑฤฤฑnฤฑ azaltmasฤฑ ve tasarruf tamponlarฤฑnฤฑn kademeli ลekilde yenilenmesi yรถnรผndeki beklenti gรถsterildi.
Rusya ekonomisinin iki yฤฑllฤฑk resesyon sรผrecinden รงฤฑkarak toparlanma yolunda ilerlediฤi, orta vadeli konsolidasyon stratejisinin Rusyaโnฤฑn kredi notuna iliลkin riskleri azalttฤฑฤฤฑ kaydedildi.
Aรงฤฑklamada Rusyaโnฤฑn milli gelirine oranla bรผtรงe aรงฤฑฤฤฑnฤฑn, 2017-2019 yฤฑllarฤฑnฤฑ kapsayan dรถnemde yฤฑlda yaklaลฤฑk yรผzde 1 baz puan seviyesinde azalmasฤฑnฤฑn beklendiฤi, mali konsolidasyon hedeflerinin ise ulaลฤฑlabilir olduฤu belirtildi.
Aรงฤฑklamada ayrฤฑca; 2015 yฤฑlฤฑnda yรผzde 2,8, geรงen sene ise 0,2 seviyesinde daralan Rus ekonomisinde ฤฑlฤฑmlฤฑ toparlanmanฤฑn beklendiฤi, potansiyel ortalama bรผyรผmenin ise รถnรผmรผzdeki yฤฑllarda yaklaลฤฑk yรผzde 1,5-2,0 aralฤฑฤฤฑnda gerรงekleลmesinin รถngรถrรผldรผฤรผ kaydedildi.







