Morgan Stanley'den ayı piyasası yorumu

Morgan Stanley'den ayı piyasası yorumu

Morgan Stanley stratejistleri, halihazırda ayı piyasası içerisinde bulunduğumuzu ve borsalarda yaşanacak herhangi bir rallide fiyatı yükselen varlıkları satacaklarını belirtti.

A+A-

Morgan Stanley stratejistleri S&P 500 için adil değerin 4.000 seviyesi civarında olduğunu, gün içi dalgalanmaların ve geçen hafta yaşanan toparlanmanın da ayı piyasası hareketleri olduğunu belirtti.

Bloomberg'in haberine göre piyasalarda yaşanak herhangi bir rallide satıcı konumda bulunduklarını belirten Morgan Stanley stratejistleri, getirilerin sıkılaşma döngüsünde negatif olacağını, döngüsel ve kârsız büyüme hisselerinden ziyade defansif ve finansal hizmet hisselerini tercih ettiklerini söyledi.

Fed’in hisse piyasalarını kararlara hazırlayan sözlü yönlendirme aracının terkedildiğini söyleyen banka stratejistleri, kazanç revizyonları ve PMI’lardaki azalmanın bunda etkili olduğunu dile getirdi.

Goldman Sachs stratejistleri ise Fed’in daha agresif bir faiz artırımı döngüsüne başalyacağına dair beklentilerin artmasıyla 5.100 seviyesinde bulunan yıl sonu S&P 500 hedeflerinin aşağı yönlü risklere açık olduğunu vurguladı.

Geri kalan tüm varlıkların fiyatları aynı kaldığı takdirde ABD Hazine tahvilinin reel faizinin 60 baz puan artarak yüzde 0’a ulaşması halinde S&P 500’ün yüzde 10 düşüşle 4.000’e kadar gerileyeceğini ifade eden banka, reel tahvil faizlerinin 100 baz puan yükselmesi durumunda endeksin yüzde 15 düşüşle 3.800 seviyesine inebileceğini belirtti.

Goldman stratejistleri de büyüme hisselerine karşı temkinli olunması gerektiğini belirtirken yatırımcılar kalite hisselerine odaklanmaları ve enerji hisselerinde pozisyonlarını artırmaları tavsiyesinde bulundu.

İlgili Haberler