Moskova borsası 5-8 Mart’ta işlemlere kapalı olacak

Moskova borsası 5-8 Mart’ta işlemlere kapalı olacak

Rusya borsası beşinci günde de işlemlere açılmıyor. Beş günlük ara, Rusya’nın modern tarihinde bir ilk. Öte yandan Moskova borsası açıklamasında 5-8 Mart’ta tüm piyasalarda işlem olmayacağını duyurdu

A+A-

Bloomberg'in haberine göre Rus Borsası bugün de işlemlere açılmadı, böylece borsa beşinci günde de kapalı kaldı. Moskova borsası 5-8 Mart’ta tüm piyasalarda işlemlerin durdurulacağını açıkladı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Batılı ülkelerin yaptırımlarıyla ruble sert biçimde değer kaybetmiş, borsa da 28 Şubat’tan bu yana işlemlere kapatılmıştı.

Küresel endeksler MSCI ve FTSE Rus hisselerini endekslerinden çıkarma kararı almıştı. Ülkenin finans kuruluşlarının SWIFT sisteminden çıkarılması da dahil çeşitli yaptırımların devreye alınması Rus varlıklarında sert kayıplara neden oldu, kredi derecelendirme kuruluşları da ülkenin notunu çöp seviyesine düşürdü.

Rus hükümeti piyasaları desteklemek amacıyla Maliye Bakanlığı’na Varlık Fonu’ndan 10 milyar dolar kaynak kullanarak Rus şirketlerde hisse satın alma talimatı verdi.

Daha önce de ülkeler olağanüstü koşullarda borsaları işlemlere kapatmıştı. 11 Eylül saldırısının ardından New York borsası ve bazı diğer borsalar işleme kapatılmış, S&P 500 endeksi yaklaşık yüzde 5 düşmüştü. 2011’de Mısır’daki protestolar nedeniyle ülke borsası da kapatılmış, borsa söz konusu yılda yüzde 49’luk düşüş kaydetmişti.

İlgili Haberler