Nasdaq 100, S&P 500 ve Dow Jones yükselişle açıldı

Nasdaq 100, S&P 500 ve Dow Jones yükselişle açıldı

Nasdaq 100 endeksi yatay seyirle 13.773,67 puan, Dow Jones endeksi, yüzde 0,06 artışla 34.667,28 puana çıktı.S&P 500 endeksi yüzde 0,02 artarak 4.462,65 puan oldu

A+A-

New York borsasında ana endeksler, Ağustos ayı yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon verisinin beklentileri karşılaması ve Federal Rezerv'in faiz artışlarının sonuna yaklaştığı yönündeki umutları artırması ile yükselişle açıldı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,06 artışla 34.667,28 puana çıktı.S&P 500 endeksi yüzde 0,02 artarak 4.462,65 puana tırmanırken, Nasdaq 100 endeksi yatay seyirle 13.773,67 puan oldu.

Yatırımcılar yılın geri kalanında ABD faiz oranlarının izleyeceği muhtemel yolu ölçmeye çalışırken Çarşamba gününün odak noktası ABD tüketici fiyat endeksi olacak.

Dünyanın en büyük ekonomisinde yıllık manşet enflasyon, enerji fiyatlarının yükselmesiyle Ağustos ayında %3,6 olan beklentinin biraz üzerinde %3,7 artarken, gıda ve yakıt gibi değişken kalemleri dışarıda bırakan çekirdek enflasyon beklendiği gibi %4,3 arttı. 

Fed yetkililerinin son açıklamaları, gelecek haftaki faiz belirleme toplantısının en olası sonucunun başka bir duraklama olduğunu gösteriyor, ancak 2023'te daha sonra ne yapmayı seçebilecekleri konusunda belirsizlik hala devam ediyor.

Apple, iPhone tanıtımının ardından gündemde kalmaya devam edecek

Kurumsal sektörde, restoran ve perakende zinciri Cracker Barrel (NASDAQ:CBRL) kar beklentilerini aştı. Hisseler %3 yükseldi.

Moderna (NASDAQ:MRNA) ve Pfizer (NYSE:PFE), Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin altı aylık ve daha büyük tüm Amerikalıların iki ilaç üreticisinin güncellenmiş Covid aşılarını almaları yönündeki tavsiyesinden faydalanacak gibi görünüyor.

Apple (NASDAQ:AAPL) da teknoloji devinin Salı günü yıllık donanım yenilemesinde dört yeni iPhone modelini tanıtmasının ardından odak noktası olmaya devam edecek, ancak amiral gemisi cihazın tasarımında veya yazılımında büyük güncellemeler yapmaktan kaçındı. Hisseler %0,3 düşüş gösterdi.

Ham petrol EIA envanter raporu öncesinde değer kazandı
Petrol fiyatları, devam eden arz endişelerinin yanı sıra OPEC'in aylık raporundan gelen talep görünümünün de etkisiyle Çarşamba günü yükselişe geçerek Kasım 2022'den bu yana en yüksek seviyelerine yaklaştı.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Salı günü yayınladığı bir raporda, güçlü talep ve düşük üretim nedeniyle petrol piyasalarının bu yıl daha da sıkılaşacağını söyledi.

Ayrıca, Enerji Enformasyon İdaresi, küresel petrol stoklarının 2023'ün ikinci yarısında günde neredeyse yarım milyon varil düşmesinin beklendiğini söyledi.

Bu durum, Amerikan Petrol Enstitüsü'nün ABD ham petrol stoklarının geçen hafta 1,2 milyon varil arttığını gösteren verilerini gölgede bırakırken, Enerji Enformasyon İdaresi'nin resmi raporu seansın ilerleyen saatlerinde açıklanacak.


 

İlgili Haberler