Société Générale, S&P 500 beklentisini yükseltti

Société Générale, S&P 500 beklentisini yükseltti

Société Générale, S&P 500'ün yıl sonuna kadar 4.750'ye yükseleceğini öngörüyor.

A+A-

Société Générale analistleri S&P 500 endeksine ilişkin yılsonu hedeflerini 4.300'den 4.750'ye yükseltti. Kurumun yeni hedefi, 2023 için 3.800 olan ilk tahmininden %25'lik bir artışa denk geliyor.

Société Générale analistleri bir müşteri notunda, "Başka bir deyişle, 2024'teki olası tedirginliklere rağmen yakın vadede yükseliş tahmininimizi sürdürüyoruz," diye yazdı.

Notta S&P 500, diğer uluslararası hisse senedi piyasalarına kıyasla cazip olarak görülüyor. Firmanın ekonomik döngü göstergesi ABD ekonomisinde güce işaret ederken diğer bölgelerde zayıflığa işaret ediyor.

Analistler, yatırımcılara belirli koşullar altında teknoloji ve büyüme hisselerinde kalmalarını, ISM imalat verilerine ve ABD 10 yıllık Hazine getirilerine bağlı olarak pozisyonlarını ayarlamalarını ve enerji ve tüketici temel ürünlerinde uzun pozisyonları değerlendirirken tüketici takdirine bağlı hisse senetlerini kısaltmalarını tavsiye ediyor.

Ayrıca değerlendirmede getiri eğrisi pozitife dönene kadar küçük sermayeli hisse senetleri ve finans hisseleri için dikkatli olunması tavsiye ediliyor. Yoğunlaşma riskini azaltmak için eşit ağırlıklı bir Nasdaq stratejisi satın alınması da öneriliyor.

İlgili Haberler