Nasdaq öncülüğünde Wall Street'te kazançlar devam ediyor

Nasdaq öncülüğünde Wall Street'te kazançlar devam ediyor

Hazine tahvil getirilerindeki düşüşün teknoloji devlerinin hisselerine alım getirmesiyle Nasdaq önderliğinde New York borsası yükseldi

A+A-

Teknoloji odaklı Nasdaq, Hazine tahvil getirilerindeki düşüşün teknoloji devlerini canlandırmasıyla Perşembe günü seans ortasında Wall Street kazançlarına liderlik ediyor. Ancak, yatırımcılar yine de enflasyon verileri ve Federal Rezerv'in (Fed) önümüzdeki hafta düzenleyeceği politika toplantısı öncesi dikkatli bir tutum sergiliyor.

Genellikle kısa vadeli faiz beklentilerine paralel hareket eden iki yıllık ABD Hazine tahvil getirisi, haftalık işsizlik başvurularındaki ciddi artışın iş gücü piyasasının zayıfladığını göstermesi sonrasında bir haftanın en yüksek seviyesinden %4,5'e düştü.

CMEGroup'un Fedwatch aracının verilerine göre, yatırımcılar Amerikan Merkez Bankası'nın 13-14 Haziran'da yapacağı para politikası toplantısında mevcut faiz oranlarını %5-%5,25 aralığında tutma olasılığını %73 olarak değerlendirdi. Ancak, Temmuz ayında bir faiz artırımı gerçekleşme olasılığını %50 olarak görmekteler.

TradeStation Piyasa İstihbaratı Başkan Yardımcısı David Russell, "Bugünkü veriler, Fed politikasının belirgin bir etkisi olduğunu ortaya koyuyor. Enflasyonun azalmakta olduğuna dair umutluyuz, ancak Fed muhtemelen emin oluncaya kadar dikkatli bir duruş sergileyecektir. Dolayısıyla, Fed'in bir adım geri atmaya ve politikalarının etkisini değerlendirmeye istekli olduğunu söyleyebiliriz," dedi.

E-ticaret devi Amazon.com Inc, Wells Fargo'nun şirkete "ağırlıklı al" önerisiyle notlandırmasının ardından %3,0 değer kazanırken, Nvidia Corp, Apple Inc ve Tesla Inc hisseleri %0,9 ile %3,4 arasında değer kazandı.

Video oyun perakendecisi GameStop Corp, CEO'sunu görevden alıp, beklenenden daha büyük bir çeyrek zarar açıklamasının ardından, milyarder yatırımcı Ryan Cohen'in başkanlık görevini üstlenmesiyle %17,8 değer kaybı yaşadı.

Wall Street'in korku endeksi olarak bilinen CBOE Volatilite Endeksi, 13,73 ile pandemi öncesi en düşük seviyesine geriledi.

ABD Çalışma Bakanlığı, Fed toplantısının ilk günü olan 13 Haziran'da enflasyon verilerini yayınlayacak. Mayıs ayında tüketici fiyatlarının hafifçe düşmüş, ancak çekirdek fiyatlarının istikrarlı kalmış olacağı tahmin ediliyor.

Kanada Merkez Bankası'nın (BoC) faiz artırma kararı ve bu durumun global para politikasının sıkılaşma eğiliminin henüz bitmediğini işaret etmesi sonrasında, özellikle büyük teknoloji hisselerinde düşüşler görüldü. S&P 500 ve Nasdaq Çarşamba günü düşüşle kapanmıştı.

Saat 11:48'de Dow Jones Endüstri Ortalaması 65,71 puan veya %0,20 artışla 33.730,73, S&P 500 15,22 puan veya %0,36 artışla 4.282,74 ve Nasdaq Composite 115,45 puan veya %0,88 artışla 13.220,35 puan oldu.

S&P'nin 11 sektörü arasında, tüketici ihtiyaçlarına yönelik ürünler kazançları sürdürürken, emlak ve malzeme sektörleri son kazançlarının ardından düşüş yaşadı. Bankacılık hisseleri %1,0 oranında değer kaybetti.

Yazılım devi Adobe, Piper Sandler'ın hisse senedi fiyat hedefini 500 dolar'a çıkarmasının ardından %4,7 değer kazandı. Photoshop'un üreticisi, büyük işletmeler için yeni yapay zeka aracı "Firefly"ı sunduğunu belirtti.

Lüks elektrikli otomobil üreticisi Lucid Group, şirketin Çin operasyonları başkanı Zhu Jiang'ın, şirketin dünyanın en büyük otomobil pazarına giriş yapmaya hazır olduğunu belirtmesinin ardından %0,4 değer kazandı.

NYSE'de ve Nasdaq'ta alıcılardan daha çok satıcılar öne çıktı, hisselerin düşüş ve yükseliş oranları sırasıyla 1,31'e 1 ve 1,06'ya 1 oldu.

S&P endeksi 52 haftanın altı yeni en yüksek ve iki yeni en düşük seviyeye ulaştı, Nasdaq ise 38 yeni en yüksek ve 29 yeni en düşük seviyeyi kaydetti.

İlgili Haberler