Nasdaq, Tesla etkisiyle vadeli işlemlerde yükseldi

Nasdaq, Tesla etkisiyle vadeli işlemlerde yükseldi

Nasdaq vadeli işlemleri Tesla'nın rekor araç teslimatlarıyla yükselişini sürdürmesiyle arttı

A+A-

Tesla hisseleri, elektrikli araç üreticisinin ikinci çeyrekte rekor araç teslimatları bildirmesinin ardından kazançlarını genişletirken Nasdaq vadeli işlemleri Pazartesi günü yükseldi.

Dow e-minis 49 puan ya da %0,14 düşerken, S&P 500 e-minis 1,5 puan ya da %0,03, Nasdaq 100 e-minis ise 27,5 puan ya da %0,18 yükseldi.

Tesla, şirketin üç aylık araç teslimatlarının teşvikler ve daha yüksek indirimler sayesinde piyasa tahminlerini aşmasından bir gün sonra, piyasa öncesi işlemlerde %6,6 değer kazandı.

ABD'nin üç büyük endeksi de Cuma günü yılın ilk yarısını olumlu bir şekilde kapatırken, Nasdaq  resesyon ve bankacılık krizi endişelerine rağmen %31,7'lik bir artışla son kırk yılın en keskin ilk yarı yükselişini gerçekleştirdi.

Yatırımcılar, parasal sıkılaştırma yöntemine ilişkin ipuçları için Federal Rezerv'in son politika toplantısının Çarşamba günü açıklanacak tutanaklarını ve ABD imalat ve hizmet anketlerini, iş ilanları verilerini ve Haziran ayı maaş bordroları raporunu bekliyor..

Salı günü Bağımsızlık Günü tatili öncesinde piyasaların günün sadece yarısında açık olması nedeniyle işlem hacimlerinin zayıf olması bekleniyor.

Geçen hafta dünyanın en değerli şirketi olan Apple (NASDAQ:AAPL) Cuma günü 3 trilyon doların üzerinde bir piyasa değerine ulaşmasına yardımcı olan güçlü bir rallinin ardından %0,4 düştü.

Çinli otomobil üreticileri Xpeng (NYSE:XPEV), Li Auto ve Nio'nun (NYSE:NIO) ABD'de listelenen hisseleri, şirketlerin Haziran ayı araç teslimatlarında bir önceki yıla kıyasla artış bildirmesinin ardından %5,8 ile %9,1 arasında yükseldi.

Petrol devleri Chevron (NYSE:CVX) ve Exxon Mobil (NYSE:XOM), en büyük ihracatçılar Suudi Arabistan ve Rusya'nın Ağustos ayı için arz kesintileri açıklamalarının ardından petrol fiyatlarındaki yükselişi takip ederek sırasıyla %1,0 ve %0,7 değer kazandı.

Financial Times'ın haberine göre, Fidelity National Information Services, satın alma gruplarının finansal hizmetler firmasının ortak olduğu Worldpay'in çoğunluk hissesi için teklifleri değerlendirmesiyle %9,3 değer kazandı.

İlgili Haberler