Nasdaq'ta dolar bazında bir yılda %38 kazandıracak çip hissesi

Nasdaq'ta dolar bazında bir yılda %38 kazandıracak çip hissesi

TD Cowen analisti Matt Ramsay, AMD'nin önümüzdeki yıllarda önemli bir büyüme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor ve yatırımcılara hisse senedini satın almalarını tavsiye ediyor

A+A-

Advanced Micro Devices (AMD), 30 Nisan'da 2024 yılı 1. çeyrek kazançlarını açıklamasına hazırlanıyor. Yatırımcılar yarı iletken devinin performansına ilişkin bilgileri merakla beklerken Wall Street'in en iyi analistlerinden biri olan TD Cowen'ın Matt Ramsay, AMD için umut verici bir tablo çiziyor ve son fiyat düşüşleri konusundaki endişeleri gideren açıklama yaptı.

Ramsay, AMD'nin açıklanacak ilk çeyrek verilerinin, hisse başına 150$'ın altında işlem gören mevcut değerlemesini haklı çıkaracağını öngörüyor. Bu tahmin, yatırımcılara kazanç sonrası minimum aşağı yönlü risk ve önemli bir yukarı yönlü potansiyel vadediyor.

Ramsay'in iyimserliğinin temelinde yapay zekanın artan önemi yatıyor. Özellikle AMD'nin merakla beklenen MI300 yapay zeka çipinin piyasaya sürülmesi, analiste göre "AMD tarihindeki en hızlı ürün performanı" olabilir. MI300'ün Microsoft, Oracle ve Meta gibi teknoloji devleriyle yapılan ortaklıklardan önemli bir gelir artışı sağlayacağını öngörüyor.

Tahminler, MI300'ün 2024'te 4 milyar dolar veya daha fazla gelir getirmesini öngörüyor ve bu rakamın 2025'te 8-9 milyar dolara çıkması bekleniyor.

Ramsay, MI300'ün ötesinde AMD'nin güçlü veri merkezi işine de dikkat çekiyor. 2023'te hisse başına 2,65 dolar olan kazancın 2027'de hisse başına 10 dolara çıkacağını ve yıllık bileşik büyüme oranının %40'a yaklaşacağını tahmin ediyor.

Gömülü çipler ve oyun gibi segmentlerde bazı zorluklar olsa da, Ramsay bu sorunların AMD'nin genel gidişatını olumsuz etkilemediğini savunuyor.

Wall Street'teki diğer analistler de Ramsay'in görüşüne katılıyor ve AMD'ye "Güçlü Al" derecelendirmesi veriyor. AMD hisseleri için ortalama fiyat hedefi %38 prim potansiyeli ile 202,81 $ olarak belirleniyor.

 

İlgili Haberler