Nvidia dördüncü çeyrekte beklentileri aştı

Nvidia dördüncü çeyrekte beklentileri aştı

Dördüncü çeyrek gelirlerini açıklayan Nvidia'nın net kârı, beklentileri aşarak 1,32 milyar dolar olarak gerçekleşti.

A+A-

Nvidia dördüncü çeyrek gelir ve satış rakamlarında analistlerin beklentilerini geride bırakarak mevcut çeyrek için güçlü bir görünüm sergiledi.

Bloomberg'in haberine göre Çip devinin Ocak sonundan itibaren son çeyrek rakamları 1,32 milyar dolar net kâr ve 7,64 milyar dolar gelir olarak gerçekleşti. Bu rakamlar sonrası 2022 ilk çeyrek gelir beklentisini açıklayan şirket 8,1 milyarlık gelirle analistlerin beklentisinin üstüne çıktı.

Nvidia CEO’su Jensen Huang yaptığı açıklamada şirketin yapay zeka ve yoğun işlemler gerçekleştiren uygulamalar için ürettiği çiplerin olağanüstü talep gördüğünü belirtti. Huang Nvidia’nın yaşadığı tedarik kısıtlarına da değinerek 2022’nin ikinci yarısında bu konuda önemli derecede artış görmeyi beklediklerini kaydetti.

2021’de hisseleri ciddi yükseliş kaydeden şirket sonrasında yatırımcıların enflasyonist ortamda daha güvenli yatırımlar araması nedeniyle yüzde 10’luk bir gerileme yaşadı.

Bulut servisleri ve oyun sektörü gelirleri öne çıktı

Bulut servisleri ve girişimlerin seçenek önerme ve dil çözümleme gibi yapay zeka tabanlı uygulamaları için grafik işlemcilerine dönmesi çip üreticisinin gelirlerinin artmasına kayda değer oranda katkı sağladı. Nvidia, veri merkezi işkolu satışlarını yıllık bazda yüzde 71 artırarak 3.26 milyar dolara çıkardı.

Oyun sektörü firmanın hala en büyük pazarı olarak öne çıkarken, GeForce grafik işlemcisi oyun oynamak için en ideal çiplerden biri olarak kabul ediliyor. Şirket açıkladığı verilerde GeForce’nun liderlik ettiği oyun sektörü satışlarında ise yıllık bazda yüzde 37 artış sağlayarak 3,42 mliyar dolara ulaştığını belirtti.

Nvidia yaşanan çip kriziyle ilgili aldığı önlemlere de değinirken ürettiği çiplerin nerdeyse tamamının kripto para madenciliğinde kullanılmasını engelleyecek yazılımlarla yollandığını ve madencilerin bu alana özel farklı bir çip satın almaları gerektiğini vurguladı.

Firma ilerleyen dönemler içinse toplamda 9 milyar dolarlık uzun dönemli tedarik taahhütleri olduğunu belirtti. Bu rakam 2021’de 2,54 milyar dolardı. Huang analistilerle yaptığı bir görüşmede konuya değinerek, “Önümüzdeki her çeyrekte tedarik miktarının artan oranda iyileşmesini bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler