O manşet için gazeteye soruşturma

O manşet için gazeteye soruşturma

BirGün Gazetesi'nin liselerde Osmanlıca uygulaması haberi için ‘cumhurbaşkanı’na hakaret‘ten ve Savcı H. Hasan Bölükbaşı tarafından soruşturma açıldı

A+A-

Liselerde Osmanlıca uygulamasına karşı Osmanlıca ‘Hırsız‘ manşetiyle çıkan BirGün gazetesine, manşeti ve sekizinci sayfasında yayımlanan ‘Osmanlıca öğretilecek‘ başlıklı haberi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruştuma açıldı.
BirGün’ün haberine göre, ‘cumhurbaşkanı’na hakaret‘ten ve Savcı H. Hasan Bölükbaşı tarafından açılan soruşturma kapsamında, gazetenin imtiyaz sahibi ve sorumlu yazıişleri müdürü şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Gazeteye gönderilen soruşturma tebliğinde, yedi iş gününde ifadeye gelinmemesi halinde ‘zorla getirilme‘ kararı alınacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Osmanlıca derslerinin zorun olup olmamasına ilişkin tartışmada “İsteseler de istemeseler de bu ülkede Osmanlıca da öğrenilecek ve öğretilecek” açıklamasında bulunmuş, BirGün de ertesi gün 17 Aralık yolsuzluk iddialarına atıfta bulunarak Osmanlıca ‘hırsız‘ manşetiyle çıkmıştı.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.