OpenAI'ın piyasa değeri 90 milyar dolara yükseldi

OpenAI'ın piyasa değeri 90 milyar dolara yükseldi

ChatGPT'nin sahibi OpenAI, 90 milyar dolarlık hisse satışı ile dünyanın en değerli girişimleri arasına girebilir

A+A-

OpenAI, yatırımcılarla 80 milyar ila 90 milyar dolar arasında bir değerlemeyle hisse satışı konusunda görüşmeler yapıyor. Bu potansiyel değerleme, OpenAI'yi SpaceX ve ByteDance gibi şirketlerin ardından dünyanın en yüksek değerli girişimleri arasına yerleştirecek. Bir karşılaştırma yapabilme açısından, Borsa İstanbul'daki en değerli ilk 100 şirketin toplam piyasa değeri 255 milyar dolar seviyesinde.

Wall Street Journal'ın haberine göre, OpenAI'nin mevcut hisselerinin birkaç yüz milyon dolarlık kısmını Silikon Vadisi'ndeki yatırımcılara satmayı planlıyor. Hisseler için ihale teklifleri yoluyla, önceki yatırımcılar arasında bulunan Sequoia Capital Global Advisors ve Khosla Ventures yer aldı.

OpenAI'nin hisse satışı, şirketin önemli gelir artışı beklentileriyle besleniyor. Şirket, cari yıl için 1 milyar dolar gelir ve 2024'te daha da fazla kazanç öngörüyor.

Microsoft (NASDAQ:MSFT), OpenAI'de %49'luk bir hisseye sahip. Düşünülen anlaşma, çalışanların yeni hisse ihraç etmek yerine mevcut hisselerini satmalarına olanak tanıyacak.

OpenAI'nin hisse satışı, yapay zeka alanındaki yatırımların devam ettiğini gösteriyor. Şirket, doğal dil işleme, bilgisayar görüşü ve robotik gibi alanlarda önemli ilerlemeler kaydetti.

İlgili Haberler