PayPal (PYPL) hisseleri düşüşe doydu !

PayPal (PYPL) hisseleri düşüşe doydu !

Ödeme devi olarak zirvede yer alan PayPal, son yıllarda yaşadığı düşüşlerle yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Peki PayPal hisseleri dip seviyeye mi ulaştı, yoksa daha da düşmeye mi devam edecek?

A+A-

Bir zamanlar ödeme devi olarak zirvede yer alan PayPal,(PYPL)son yıllarda yaşadığı düşüşlerle yatırımcıların kafasını karıştırıyor. Peki PayPal hisseleri dip seviyeye mi ulaştı, yoksa daha da düşmeye mi devam edecek?

Eski devden ucuz hisse senedine

PayPal, online ödemelerde lider konumda olduğu bir dönemden geçti. Venmo ve PayPal platformları, online alışveriş ve para transferlerinde sıkça tercih edildi. Fakat Apple, Google gibi devlerin ödeme sistemlerine giriş yapması ve diğer firmaların da bu alana yönelmesiyle PayPal'ın büyüme hızı yavaşladı. Pandeminin ardından online alışverişin azalması da bu düşüşü tetikledi. PayPal, daha az kârlı olan beyaz etiketli ödeme hizmetlerine yönelmek zorunda kaldı.

Kömür madeni fiyatına düştü

Bu durum PayPal'ın brüt kar marjını 2020'deki %55,9'dan 2023'ün 4. çeyreğinde %45,8'e düşürdü. Hisse senedi fiyatı da 2021'deki zirvesinden bu yana %80 değer kaybetti ve piyasa değeri 66,9 milyar dolara geriledi.

Ancak her şey bu kadar karamsar değil. Yeni CEO Alex Chriss'in liderliğinde PayPal değişiyor. Son zamanlardaki zayıf performansı tersine çevirmek için yeni girişimlere yatırım yapılıyor. Kâr marjlarını korumak ve kazançları artırmak için daha yalın ve daha odaklı bir yapıya dönüşüyor. Hisse senedi fiyatı da bölgesel bankalarla benzer bir seyir izliyor. Bu durum, toparlanma için çok fazla iyi habere değil, sadece daha az kötü habere ihtiyaç olduğunu gösteriyor.

Piyasanın en pahalı hisse senetlerinden biri olmaktan çıkıp en ucuz hisse senetlerinden birine dönüşen ve artık satın alınabilecek kadar ucuz olduğu ifade edilen PayPal için Wedgewood Partners Yatırım Sorumlusu David Rolfe, "PayPal, sınırlı bir ömre sahip bir kömür madeni gibi işlem görüyor. Yeniden derecelendirilmesi çok fazla zaman almayacak.” diyor.

JP Morgan Securities analisti Tien-Tsin Huang ise  PayPal'ın daha hızlı inovasyona odaklandığını ve Fastlane gibi yeni hizmetlerin önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirtiyor. Huang'ın hisse senedi için verdiği hedef fiyat ise 70 dolar

 

İlgili Haberler