PepsiCo'nun karı ve geliri Wall Street tahminlerini aştı

PepsiCo'nun karı ve geliri Wall Street tahminlerini aştı

PepsiCo, güçlü bir üçüncü çeyrek kazanç ve gelir raporunu açıkladı. Şirketin hisse başına düzeltilmiş karı 2.25 dolar olarak gerçekleşti ve analist beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. Net satışları da %6.7 artışla 23.45 milyar dolara yükseldi.

A+A-

PepsiCo, üçüncü çeyrek kar ve gelirinde güçlü bir performans sergiledi. Şirketin hisse başına düzeltilmiş karı Wall Street beklentileri aşarak 2.25 dolar oldu. Net satışlar ise %6.7 artışla 23.45 milyar dolara yükseldi.

PepsiCo'nun güçlü performansı, içecek ve atıştırmalık satışlarındaki artıştan kaynaklandı. Şirketin içecek satışları %8.1 artarken, atıştırmalık satışları %6.3 arttı.

PepsiCo, güçlü çeyrek sonuçlarının ardından yılık kar tahminini de yükseltti. Şirket, 2023 yılı için hisse başına kar tahminini 6.65-6.75 dolar aralığına yükseltti.

Analist yorumları

Analistler, PepsiCo'nun güçlü çeyrek sonuçlarını olumlu değerlendirdi.

Morgan Stanley analisti John Boylan, "PepsiCo, güçlü içecek ve atıştırmalık satışları sayesinde beklentileri aştı. Şirketin güçlü performansı, olumlu bir işaret" dedi.

Jefferies analisti Kevin Grundy ise, "PepsiCo, güçlü büyüme ve karlılıkla dikkat çekiyor. Şirketin güçlü performansı, 2023 yılı için beklentilerimizi artırdı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler