Putin'den dünyayı rahatlatan açıklama

Putin'den dünyayı rahatlatan açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna görüşmelerinde belirli pozitif değişimler olduğunu belirtti.

A+A-

Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanlarının toplantısından ateşkes konusunda somut bir adım çıkmazken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile yapılan müzakerelerde pozitif gelişmeler olduğuna işaret etti.

Putin, Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko'ya "Bizim tarafımızdaki müzakerecilerin aktardıklarına göre belirli pozitif gelişmeler var" ifadelerini kullandı.

Putin görüşmelerin neredeyse her gün olduğunu belirtti.

Putin, Çernobil nükleer santraline enerji tedarikini yeniden sağladığı için Lukashenko'ya da teşekkür etti.

Bakanların görüşmesinden sonuç çıkmamıştı

Bloomberg'in haberine göre Rusya’nın Ukrayna işgalinin başlamasından bu yana iki ülke arasındaki ilk üst düzey görüşme, Antalya’da dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirilmişti. Görüşmelerde savaşın durdurulması ve görüş ayrılıklarının giderilmesi konusunda ilerleme sağlanamadı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, 90 dakika süren görüşmenin ardından gerçekleştirdiği basın toplantısında, Rus tarafının talepleri karşılanana kadar saldırılarını sürdüreceğini ima ettiğini söyledi. Rusya’nın Ukrayna’dan teslimiyet istediğini ifade eden Kuleba, ülkesinin teslim olmayacağını ve kendisini savunacağını belirtti.

Kuleba ateşkes konusunda görüşmelerde ilerleme sağlanamadığını belirtirken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ayrı olarak düzenldiği basın toplantısında ateşkes konusunun bugünkü toplantıda Rusya’nın gündeminde olmadığını ve ağırlıklı olarak insanı konuların ele alındığını kaydetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy arasında bir görüşme ihtimalinin sorulması üzerine Lavrov, bu konunun görüşmede konuşulduğunu ancak böyle bir zirve için daha fazla hazırlık gerektiğini belirtti. Rusya’nın iki lider arasında ciddi görüşmelere açık olduğunu söyleyen Lavrov, “ancak bu temaslar katma değer sağlamalı” dedi.

Lavrov, Rusya’nın “dostane, silahsızlandırılmış bir Ukrayna” istediğini sözlerine ekledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler