Putin'den yetkililere Lada ve Çin otomobili kullanın talimatı

Putin'den yetkililere Lada ve Çin otomobili kullanın talimatı

Moskova yönetimi, yetkililere Rus marka Ladaları ve Çin arabaları almalarını söyledi.

A+A-

Rusya hükümeti Cuma günü, devlet yetkililerinin satın alması gereken ve tamamı Rus ya da Çin markası olan yerli üretim otomobillerin bir listesini yayınlayarak Pekin'in Ukrayna savaşından bu yana Rusya'nın otomobil endüstrisine sızdığının altını çizdi.

Renault ve Nissan gibi üreticilerin ayrılmasının ardından Çinli otomobil üreticileri pazar payını ele geçirdi.

Batı Rusya'dan uzak dururken, Rusya da Batılı şirketlerden uzak durdu.

Kommersant gazetesi bu yıl Kremlin'in, Rusya'nın 2024 başkanlık seçimlerinin hazırlıklarına katılan yetkililere, cihazların Batılı istihbarat kurumlarına karşı savunmasız olduğu endişesiyle Apple iPhone'ları kullanmayı bırakmalarını söylediğini bildirdi.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, araç listesinin Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla devlet ve belediye çalışanları tarafından resmi amaçlarla öncelikli olarak kullanılması tavsiye edilen araçlardan oluştuğunu belirtti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bugüne kadar yerli şirketler çeşitli teknik özelliklere ve donanıma sahip (altı marka ve 20'den fazla model) ve çeşitli seviyelerdeki yetkililerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek geniş bir model yelpazesi üretti" denildi.

Tüm otomobil üreticilerinin, hükümetle yapılan özel yatırım anlaşmalarına dayanarak üretimin yerelleştirilmesini derinleştirmeyi taahhüt ettiği belirtildi.

Listede yer alan Rus otomobilleri arasında Rusya'nın en büyük otomobil üreticisi Avtovaz tarafından üretilen beş Lada modelinin yanı sıra UAZ, Aurus ve Moskvich markaları ile Evolute elektrikli otomobiller de bulunuyor.

Sovyet döneminin yeniden canlandırılmış bir otomobili olan Moskvich, Çin'in Rusya'nın otomobil endüstrisi üzerindeki artan hakimiyetinin bir simgesi. Reuters'a konuşan kaynaklar Moskvich 3 modelinin Çinli bir ortaktan satın alınan kitler kullanılarak Moskova'da monte edilen bir JAC Sehol X4 olduğunu söyledi.

Moskova'ya 200 kilometre uzaklıktaki Tula bölgesindeki fabrikasında 2019 yılından bu yana otomobil üreten Çinli otomobil üreticisi Haval'ın beş modeli listede yer aldı.

Bu haber toplam 811 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler