Rusya bu kez Ukrayna'nın tahıl patronunu vurdu

Rusya bu kez Ukrayna'nın tahıl patronunu vurdu

Tahıl koridoruyla ilgili anlaşmanın hemen ardından Odesa'ya saldırarak tepki çeken Rusya, yine konuşulacak bir hamle yaptı. Ukrayna'nın en büyük tahıl ihracatçılarından Oleksiy Vadatursky ve eşi Rus saldırısında hayatını kaybetti.

A+A-

Ukrayna'nın en büyük tarım şirketlerinden biri olan Nibulon'un kurucusu ve sahibi Oleksiy Vadatursky, ve eşi Pazar günü Mykolaiv bölgesinde gerçekleşen Rus saldırısında hayatını kaybetti.

Açıklamayı Mykolaiv Valisi Vitaliy Kim duyurdu.

Telegram hesabından açıklama yapan Vali Kim, çiftin Cumartesi gecesi ve Pazar günü süren yoğun bombardıman altında olan Mykolaiv'deki evlerinde hayatını kaybettiğini belirtti.

Merkezi Mykolaiv'de bulunan Nibulon şirketi daha çok buğday, arpa ve mısır üretim ve ihracatı üzerinde faaliyet gösterirken, şirketin kendi filosu ve tersanesi de bulunuyor.

Geçen hafta tahıl koridoru oluşturulması için imzalar İstanbul'da atılmış, Rusya, Ukrayna ile tahıl koridoru anlaşmasına imza atmasının üzerinden 24 saat geçmeden Rusya, seyir füzeleri ile Odesa limanını vurmuştu.

Odesa bölgesel askeri idaresinin danışmanı Serhiy Bratchuk, Rusya’nın iki Kalibr füzesi ile limanın altyapısını vurduğunu, iki füzenin ise Ukrayna hava savunması tarafından düşürüldüğünü açıklamıştı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler