Şişecam'dan 10 milyar dolarlık yatırım planı

Şişecam'dan 10 milyar dolarlık yatırım planı

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Ahmet Kırman, 2024 yılında 1,5 milyar dolar, 5 yıllık dönemde ise 10 milyar doları bulan yatırım planı olduğunu açıkladı.

A+A-

Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Ahmet Kırman yaptığı açıklamada 2024 yılında 1,5 milyar doların üzerinde yatırım planı olacaklarına dikkat çekerken gelecek 5 yıllık dönemde planladıkları yatırımların toplamının 10 milyar doları bulduğuna dikkat çekti.

Ekonomim'e konuşan Kırman, 2025 yılında faaliyete geçmesini hedefledikleri düz cam yatırımının yer aldığı Tarsus OSB’deki arazide bir başka proje kararı aldıklarını kaydetti. Kırman, "Tesisin hammadde ihtiyacına cevap verecek yeni bir kum hazırlama tesisi yatırımı kararı da aldık. 2024 Eylül ayında tamamlanması hedeflenen düz cam ve buzlu cam ihtiyaçlarını karşılayacak kum hazırlama tesisi yıllık 490 bin ton kapasiteye sahip olacak." diye konuştu.

"4 kıtada, 14 ülkede 25 bin çalışanımızla hizmet veriyoruz. Dünyanın en büyük ikinci cam ev eşyası üreticisiyiz. Düz cam ve cam ambalajda en büyük 5 global oyuncu arasında yer alıyoruz. Soda külünde ikinci, kromda ise dünya lideriyiz." diyen Kırman sözlerini şöyle sürdürdü:

"Pandemi döneminde bile yatırımlarımızı sürdürdük, 42 milyon Euro yatırımla Yenişehir düz cam tesisinde soğuk onarımı tamamlayıp 240 ton kapasiteli fırını ateşledik. İnşaat, mobilya, beyaz eşya ve otomotiv sektörünün taleplerine cevap verme imkanına kavuştuk."

İlgili Haberler