Sony kararını verdi dev stüdyosunu resmen kapatıyor

Sony kararını verdi dev stüdyosunu resmen kapatıyor

Sony, 'Concrete Genie'nin arkasındaki stüdyo PixelOpus'u kapatma kararı aldı. Tarih ise 2 Haziran olarak belirlendi.

A+A-

PlayStation Studios bünyesindeki küçük bir şirket içi stüdyo olan PixelOpus önümüzdeki ay kapanıyor. Bir PlayStation temsilcisi Engadget'a yaptığı açıklamada, "PlayStation Studios, kuruluşun kısa ve uzun vadeli stratejik hedeflerini karşıladıklarından emin olmak için portföyünü ve stüdyo projelerinin durumunu düzenli olarak değerlendiriyor. Son gözden geçirme sürecinin bir parçası olarak, PixelOpus'un 2 Haziran'da kapanmasına karar verildi." şeklinde konuştu.
PixelOpus / Sony.jpg

Stüdyo bugün erken saatlerde attığı bir tweetle "macerasının sona erdiğini" duyurdu. Concrete Genie ve Entwined gibi yaratıcı tutku projelerinin geliştiricisi olan PixelOpus'un Sony Pictures Animation ile yeni bir PS5 oyunu üzerinde çalıştığı bildirilmişti.

Santa Mateo merkezli stüdyo, 2014 yılında Sony Interactive Entertainment çatısı altında, bağımsız stüdyo thatgamecompany'nin PS3'teki Journey oyununun sürpriz başarısına yanıt olarak kuruldu. PixelOpus'un iki oyunu da aynı türden orijinal fikirler için çabaladı: Entwined, mavi bir kuş ve turuncu bir balığın evrende süzülmesini konu alan farklı bir sanat tarzına sahip çift çubuklu bir ritim oyunuyken, Concrete Genie zorbalığa karşı durmak için sokak sanatını kullanmayı konu alan bir hikayeydi. 


Etiketler : , ,
İlgili Haberler