S&P 500, 2025'e kadar %26'lık artışla 6.000'e yükselebilir

S&P 500, 2025'e kadar %26'lık artışla 6.000'e yükselebilir

Piyasa duayeni Ed Yardeni, S&P 500'ün 2025 yılına kadar %26'lık bir kazançla 6.000'e yükselebileceğini öngördü.

A+A-

Piyasaların duayen ismi Ed Yardeni, konut piyasasında gözlenen dinamik toparlanma, harcama artışı ve yapay zekanın ekonomik büyümeye katkısının, önümüzdeki iki yılda S&P 500'ü %26 oranında yükselteceğini açıkladı.

Yardeni'ye göre, ekonomiye ivme kazandırabilecek üç temel etken bulunmakta ve bu faktörler borsada büyük bir ralliyi tetikleyebilir.

Yardeni Research'ün başkanı Yardeni S&P 500 endeksinin 2025 yılı sonuna kadar 6,000 puan seviyesine ulaşabileceğini tahmin ediyor. Bu, mevcut seviyeye oranla yaklaşık %26'lık bir yükselişe denk geliyor.

Bloomberg TV'ye Cuma günü verdiği röportajda Yardeni, güçlenen ABD ekonomisinin piyasayı daha da güçlendireceğini vurgulayarak, "Geçtiğimiz iki yıl boyunca dalgalı bir ekonomik döngü yaşadık ve önümüzdeki iki yılda benzer dalgalanmalar bekliyorum," dedi

Konut piyasasında belirgin bir iyileşme olduğuna işaret eden Yardeni, mortgage oranlarının son haftalarda düşmesiyle hem alıcıların hem de satıcıların piyasaya dönmesini beklediğini belirtti.

National Association of Realtors'a göre, Kasım ayında %0,8 oranında artan mevcut konut satışları, konut piyasasının canlanmaya başladığını gösteriyor.

Yardeni, ayrıca perakende sektöründe envanter birikiminden sonra tüketicilerin gelecek yıl alım yapmaya daha meyilli olacağını söyledi. Kasım ayındaki perakende satışlarında hafif bir artış gözlemlenmişti.

Ticari gayrimenkul gibi bazı sektörlerin gelecek yıl resesyona girebileceğini belirten Yardeni, buna rağmen ekonominin genel anlamda iyileşmeye başlayacağını vurguladı.

Yardeni, bu iyileşmenin, şirketlerin yapay zeka uygulamaları ile sağlanacak üretkenlik artışı sayesinde destekleneceğini de ekledi.

Son beş yılda yaklaşık %1,8 olan verimlilik artışının on yıl sonunda %3,5-%4,5 aralığına çıkacağını belirten Yardeni, "Geçmişte yaşanan verimlilik patlamalarına benzer bir gelişme olabilir," dedi.

Yardeni, daha önce de verimlilik artışının, hisse senetleri için önemli kazançlar sağlayarak, yeni bir "Kükreyen 20'ler" dönemini başlatabileceğini belirtmişti.

Wall Street'te genel olarak gelecek yıl için yumuşak bir iniş beklenirken, Yardeni'nin tahmini, piyasada en iyimser senaryolar arasında yer almaya devam ediyor.

Etiketler : ,
İlgili Haberler