S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq haftanın son işlem günü nasıl açılacak

New York borsası vadeli işlemleri, istihdam raporu öncesi geriledi

A+A-

New York borsası hisse senedi vadeli işlemleri, kritik istihdam raporu öncesinde zayıf bir seyir izleyerek geriledi.

Dow Jones Industrial Average vadeli işlemleri 105 puan, S&P 500 vadeli işlemleri 15 puan ve Nasdaq 100 vadeli işlemleri 65 puan düştü.

Ana endeksler, yıla hayal kırıklığı yaratan bir başlangıç yaparak 2023 sonunda görülen güçlü yükselişin bir kısmını geri verdi ve dokuz haftalık kazanma serilerini kırma yolunda ilerledi.

Dow Jones %0,7, S&P 500 %1,7 ve Nasdaq %3,3 düşüşle haftayı kapatma yolunda ilerliyor.

Tarım dışı istihdam, Fed'in faiz oranlarını düşürme olasılığını yeniden fiyatlandıran yatırımcıların endişelerine neden oldu.

Bu hafta başında açıklanan veriler, Aralık ayında özel sektör işverenlerin işe alımlarının beklentilerin çok üzerinde olduğunu ve açık iş pozisyonlarının neredeyse son üç yılın en düşük seviyesine gerilediğini gösterdi.

Ekonomistler, ABD'de tarım dışı istihdamın Kasım ayındaki 199.000'den geçen ay 170.000 arttığını tahmin ediyor. Ortalama saatlik kazançların aylık %0,3 oranında artarak, bir önceki %0,4'lük değerden bir miktar yavaşladığı tahmin ediliyor. İşsizlik oranının ise %3,7'den %3,8'e yükselmesi bekleniyor.

Tesla'nın Çin'deki araçlarının geri çağrılması da gündemde olacak.

Piyasa düzenleyicisi, Tesla'nın Çin'de S, X, 3 ve Y modelleri de dahil olmak üzere 1,62 milyon araç üzerinde etkili bir geri çağırma gerçekleştirdiğini söyledi. Bu, otomobil üreticisinin Aralık ayında Amerika Birleşik Devletleri'nde yaptığı geri çağırmaları takip ediyor.

 

Bu haber toplam 2821 defa okunmuştur
İlgili Haberler