S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq'ta %20 artış yaşanabilir

S&P 500, Dow Jones ve Nasdaq'ta %20 artış yaşanabilir

Endişelerin Hafiflemesi ve Kaçırılan Fırsat Duygusu, ABD Hisse Senetlerini Yaklaşık Yüzde 20 Yükseltebilir

A+A-

ABD hisse senetlerinde, aylardır süren endişelerin hafiflemesi Wall Street firmalarını, hisse senedi görünümlerini yükseltmeye ve pasif yatırımcıları piyasaya çekmeye sevk ediyor.

Ekonomide güçlenme işaretleri, ABD borç tavanı konusunda sağlanan anlaşma ve sona yaklaşan faiz artırım döngüsü yatırımcıları rahatlattı. Bu faktörler, S&P 500 göstergesinin Ekim ayındaki en düşük seviyesinden yaklaşık %20 yükselmesini tetikledi. Bu durum teknik olarak boğa piyasasının bir göstergesi.

Potansiyel kazançlar, geçen yıl hisse senedi yatırımlarını azaltan yatırımcıların piyasaya dönüp dönmemesine bağlı olabilir. BofA Global Research'ün son anketine göre, kenarda bol miktarda nakit bulunmakta; ABD para piyasası fon varlıkları geçen ay 5,8 trilyon dolar ile yeni bir rekora ulaştı. Aynı zamanda, küresel fon yöneticileri arasındaki nakit seviyeleri yüksek seviyede kalmaya devam ediyor.

Horizon Yatırım Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Chuck Carlson durum hakkında, "Piyasada daha iyimser bir hava var gibi görünüyor. Daha fazla yükseliş, 'kaçırılan fırsatlar korkusu' (FOMO) nedeniyle daha da yükselebilir," konuştu.

Birçok kişi için, ABD ekonomisinin beklenenden daha güçlü performansı, genel bir resesyona hazırlanılan aylardan sonra yatırımcı iyimserliğinin bir sebebi. Cuma günü açıklanan veriler, işsizlik oranının son yedi ayın en yüksek seviyesine çıktığını göstermesine rağmen, ABD'deki istihdam artışının Mayıs ayında hızlandığını ortaya koydu. Bu durum, Fed'in enflasyonu büyümeye zarar vermeden kontrol edebileceğine inananların elini güçlendirdi.

BMO Capital Markets'ın baş yatırım stratejisti Brian Belski'nin yakın tarihli bir notunda, "Enflasyon açıkça azaldı ve işgücü piyasası gücünü korudu," ifadelerini kullandı. BMO, yılsonu S&P 500 fiyat hedefini 4,300'den 4,550'ye yükseltti.

Geçen hafta Kongre'nin borç tavanını askıya alarak ABD'nin temerrüde düşmesini engellemesi, bir diğer önemli riski ortadan kaldırdı. Ancak Comerica Varlık Yönetimi'nin baş yatırım yetkilisi John Lynch, "yüksek faiz oranları ve daha sıkı kredi standartlarının yılın geri kalanında ekonomik faaliyetler üzerinde baskı oluşturabileceğine" dikkat çekerek, S&P 500'ün Ekim ayındaki düşük seviyelerini yeniden test edebileceğini belirtti.

Yine de Fiduciary Trust Co'nun baş yatırım yetkilisi Hans Olsen, tersine dönmüş getiri eğrisi gibi sinyallerin resesyon risklerinin "oldukça yüksek" kaldığını gösterdiğine inanıyor ve şirketi normalden daha yüksek nakit seviyelerini koruma konusunda uyarıyor. Olsen, "Henüz tam olarak çözülmemiş bir ayı piyasası içinde güçlü bir ralli yaşanıyor," dedi.

Bu haber toplam 1594 defa okunmuştur
İlgili Haberler