S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones karışık seyirle güne başladı

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones karışık seyirle güne başladı

Dün güne yükselişle başlayıp büyük düşüşle kapatan ABD borsalarında bugün ise karışık bir seyir hakim.

A+A-

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,10 artışla 30.978,37 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,12 azalarak 3.817 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,27 azalışla 11.151,33 puana geriledi.

Açıklanan makroekonomik verilerin resesyon endişelerini güçlendirmesiyle endeksler yeni günün açılışında karışık bir seyir izledi.

ABD'de bugün açıklanan verilere göre, ülke ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,6'lık daralma gösterdi.

ABD'nin GSYH verisine ilişkin nisan ayında yayımlanan öncü verilerde, ekonominin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1,4 daraldığı, mayıs ayında yayımlanan ikinci tahminlerde ise yüzde 1,5 küçüldüğü kaydedilmişti. Böylece ABD'de ekonomi, yılın ilk çeyreğinde tahmin edilenden fazla küçüldü.

Öte yandan, Avrupa Merkez Bankasının (ECB) düzenlediği Merkez Bankacılığı 2022 Forumu'nda konuşan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin daha sıkı para politikasına dayanmak için iyi bir konumda olduğunu yineledi.

Powell, faiz oranlarını artırmanın büyümeyi yavaşlatacağını, büyümenin pozitif kalmasını umduklarını ifade etti.

Güçlü iş gücü piyasası ile yüzde 2 enflasyona dönmenin yolları olduğunu belirten Powell, bunun garantisi olmadığını, bu yolların daraldığını söyledi.

Powell, getiri eğrisinin şeklinin ise öncelikleri olmadığına işaret ederek, enflasyonu yüzde 2'ye düşürmek için politika belirleme konusuna odaklandıklarını kaydetti.

Enflasyonu düşürmek için tüm araçları kullanacaklarının bir kez daha güvencesini veren Powell, fiyat istikrarını yeniden sağlayamamanın daha büyük risk olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler