S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones yapay zeka hisselerindeki primle artıda

S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones yapay zeka hisselerindeki primle artıda

New York borsasında endeksler yapay zeka hisselerindeki prim ve temerrüd konusundaki gelişmelerle seans ortasında artıda

A+A-

Nasdaq, Salı günü Wall Street'in ana endeksleri arasındaki Nvidia hisselerinin desteği ve milletvekillerinin ABD'nin temerrüde düşmesini önlemek için ülkenin borç limitini yükseltmeyi geçici olarak kabul etmelerine ilişkin ihtiyatlı iyimserliğin ortasında kazançlara öncülük etti.

ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy Pazar günü, borç tavanını geçici olarak askıya almak ve bazı federal harcamaları sınırlamak için bir anlaşma imzaladı.

ABD Temsilciler Meclisi Kurallar Komitesi, borç tavanı tasarısını görüşmek üzere 15:00'te (TSİ 19:00 GMT) toplanacağını açıkladı.

Katı muhafazakâr Cumhuriyetçilerden Ralph Norman, tasarıda değişiklik yapılmaması halinde aleyhte oy kullanacağını söyledi.

Bazı Cumhuriyetçi milletvekilleri de, iki partili anlaşmanın Kongre'de onay almasının zor olacağını işareti olarak, tasarıya karşı çıkacaklarını söyledi.

Wedbush Securities'de kurumsal hisse senedi işlemleri genel müdürü olan Michael James, "Bu biraz karışık bir duygu, bir yandan bir şeyler yapıldığına dair kesinlikle bir rahatlama var, ancak diğer yandan piyasalar oldukça rahat" dedi.

S&P 500 endeksi Ağustos 2022'den bu yana en yüksek seviyesine yakın, 4.200 puanın oldukça üzerinde seyretti.

Öte yandan, ABD'nin borç temerrüdüne maruz kalma riskini sigortalamanın maliyeti Salı günü daha da düşerken, daha uzun vadeli ABD Hazine getirileri, geçici borç limiti anlaşmasına ilişkin iyimserliği yansıtarak geriledi.

Dünyanın en değerli yonga üreticisi Nvidia Corp %4,2 artışla rekor kırarken, piyasa değeri ilk kez 1 trilyon doları aştı.

Philadelphia SE Semiconductor endeksi %1,0 değer kazanarak seansın başlarında Şubat 2022'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. S&P 500 teknoloji sektörü %1,1 değer kazandı.

Saat 12:22'de Dow Jones Industrial Average 117,43 puan ya da %0,35 düşüşle 32.975,91, S&P 500 3,47 puan ya da %0,08 artışla 4.208,92 ve Nasdaq Composite 68,09 puan ya da %0,52 artışla 13.043,78 seviyesindeydi.

Veriler, Mayıs ayında tüketici güveninde beklenenden daha yüksek bir artış olduğunu göstererek, Federal Rezerv'in faiz artırım rejimiyle işinin bitmemiş olabileceği yönündeki bekleyişleri potansiyel olarak destekledi.

Yatırımcılar şu anda Fed'in 13-14 Haziran'daki toplantısında 25 baz puanlık bir artış ihtimalini %64 olarak fiyatlıyor. 

S&P 500 enerji sektörü endeksi, düşen petrol fiyatlarını takip ederek %1,5 düştü. [O/R]

Tesla (NASDAQ:TSLA) hisseleri Cuma günkü kazançlarını genişleterek %3,5 yükseldi. Üst düzey patron Elon Musk, üç yıl sonra ilk kez Salı günü Çin'in başkenti Pekin'e geldi.

Borç tavanı tartışmalarının yarattığı yüke rağmen S&P 500 ve Nasdaq Mayıs ayında kazanç elde etmeye hazırlanıyor.

NYSE'de düşüş gösteren hisse senetleri 1,07'ye 1 oranında, Nasdaq'ta ise 1,21'e 1 oranında yükseliş gösterenlerden daha fazla oldu.

S&P endeksi 52 haftanın 20 yeni en yüksek ve 17 yeni en düşük seviyesini kaydederken, Nasdaq 81 yeni en yüksek ve 89 yeni en düşük seviyeye ulaştı.

Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur
İlgili Haberler