S&P 500 ve Nasdaq güçlü kazanç raporları sonrası nasıl açılacak

S&P 500 ve Nasdaq güçlü kazanç raporları sonrası nasıl açılacak

S&P ve Nasdaq Vadeli İşlemleri Teknoloji Dalgalanması ve Kazançlarla Yükseliyor

A+A-

New York borsasında Çarşamba günü S&P 500 ve Nasdaq vadeli işlemleri, megacap Tesla'nın güçlü kazanç raporu ve büyüme hisselerindeki genel artışın etkisiyle yükseldi. Dow e-minis marjinal bir düşüş gösterirken, S&P 500 e-minis ve Nasdaq 100 e-minis kazanç gösterdi.

>>> İş Yatırım'ın en az %60 prim beklediği 6 hisse senedi

Tesla, yeni ve daha uygun fiyatlı modellerini piyasaya sürme planlarını açıklamasının ardından piyasa öncesi işlemlerde %9,9 yükseldi. Bu artış, elektrikli araç sektöründe genel bir yükselişe yol açarak Lucid Group, Nikola ve Nio gibi hisselerin fiyatlarının da yükselmesine katkıda bulundu.

Tesla'nın başarısına ek olarak, Amazon.com, Microsoft ve Nvidia'nın da artış göstermesi, günün yükselişine katkıda bulundu. Sosyal medya platformları Meta Platforms ve Snap, ABD Senatosu'nun TikTok'u hedef alan bir yasa tasarısını kabul etmesinin ardından sırasıyla %1,7 ve %2,1 oranında değer kazandı.

Bu hafta Meta, Microsoft ve Alphabet gibi büyük şirketlerin yanı sıra Boeing, General Dynamics ve Biogen'in de kazanç raporları açıklaması bekleniyor.

>>> BIST 100 içinde bugün için GÜÇLÜ AL & GÜÇLÜ SAT sinyali veren hisseler

Mevcut kurumsal kazanç sezonu, bir önceki yıla göre %6'lık bir büyüme öngörüsüyle yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Yatırımcılar, Fed'in faiz oranları konusundaki tutumunu ölçmek için Mart ayı Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) endeksi gibi önemli ekonomik göstergeleri takip ediyor.

Günün önemli gündem maddeleri arasında Mart ayına ilişkin dayanıklı tüketim malları verilerinin açıklanması yer alıyor.

Piyasa öncesi işlemlerde, Visa güçlü ikinci çeyrek sonuçlarının ardından %2,8 yükselirken, Texas Instruments ikinci çeyrek için olumlu gelir tahmininin ardından %7,3 tırmanış göstererek analog yarı iletkenlere olan talebin arttığını gösterdi.

Arm Holdings, Micron Technology ve Advanced Micro Devices gibi çip hisseleri de %1,4 ile %3,6 arasında değişen oranlarda değer kazanarak teknoloji sektöründeki genel yükseliş trendini sürdürdü.

 

Bu haber toplam 1052 defa okunmuştur
İlgili Haberler