S&P 500 yükselişine büyüme ile devam edebilir

S&P 500 yükselişine büyüme ile devam edebilir

Morgan Stanley stratejisti Michael Wilson, S&P 500, Nasdaq ve Dow Jones endekslerinde işlem gören hisse senetlerinde güçlü yükselişin sürmesi için ekonomik büyümenin hızlanmasının gerekli olduğunu söyledi.

A+A-

Morgan Stanley stratejisti Michael Wilson'a göre, ABD hisse senetleri geçen yılki %24'lük yükselişini ancak ekonomik büyüme hızlanırsa sürdürecek.

Geçen yıl hisse senetleri yükselirken bile geçen yılın büyük bölümünde düşüş eğiliminde olan Wilson, ekonomiye ilişkin değişen görüşlerin bu yıl boyunca hisse senedi piyasasındaki "iniş çıkışları" körükleyeceğini tahmin etti.

Wilson yayınladığgı yatırmcı notunda, "Bu, sonuç daha kesin olana kadar bir ticaret aralığına işaret ediyor. Hisse senedi fiyatlarının buradan önemli ölçüde yükselmesi için büyümenin yeniden hızlanması gerekecek" dedi.

Wilson bu yıl ABD ekonomisi için üç olası senaryo ortaya koydu. Bunlardan ilki -şu anda en olası senaryo olarak görülüyor- reel büyümenin yavaşladığı ve enflasyonun düştüğü yumuşak bir iniş. Bu durumda, defansif büyüme hisseleri ve geç dönem döngüsellerden oluşan bir halter stratejisi daha iyi performans göstermeye devam edecek.

Diğer sonuç ise nominal büyümenin hızlandığı yumuşak bir iniş. Wilson'a göre bu yükseliş görüşü, ABD Merkez Bankası'nın geçen ayki toplantısının ardından olasılık payı kazandı.

Son senaryo ise sert bir iniş olup, birçok yumuşak ve sert makro veri serisinin geçmişe göre düşük kalması nedeniyle resesyon olasılıkları halen ortalamanın üzerinde seyretmekter. Wilson, bu çerçevede, geleneksel defansiflerin daha iyi performans göstereceğini öngördü.

Wilson, Kasım ayından bu yana S&P 500 için 2024 yılı hedefi olan 4.500'ü koruyor.

İlgili Haberler