S&P 500 yüzde 25 gerileyebilir

S&P 500 yüzde 25 gerileyebilir

Morgan Stanley'den Mike Wilson, S&P 500'ün ekonomik endişeler nedeniyle %25 düşme riski taşıdığı uyarısında bulundu.

A+A-

Morgan Stanley'in Baş Yatırım Sorumlusu ve ABD Hisse Senedi Stratejisti Mike Wilson, ABD hisse senedi piyasasının durumuna ilişkin derin endişelerini dile getirerek S&P 500 endeksinde %25'lik potansiyel bir düşüş uyarısında bulundu. Wilson'ın yorumları Salı günü Rosenberg Research tarafından düzenlenen bir web yayını sırasında yapıldı.

Wilson, konuşmasında karamsar görünümüne katkıda bulunan çok sayıda faktörden bahsetti ve son verilerin yaklaşan bir ekonomik gerilemenin sinyallerini verdiğine dikkat çekti. Buna ek olarak, birçok şirketin önümüzdeki birkaç yıl içinde daha yüksek faiz oranlarıyla yeniden finansman ihtiyacı duymasıyla birlikte, gelir ve kazanç büyümesi için depresif görünümlere ilişkin endişelerini dile getirdi.

Stratejist ayrıca tarihsel olarak düşük kazanç kalitesi konusunda uyarıda bulundu ve yapay zekaya yapılan büyük yatırımların sadece az sayıda işletme için gelecekte fayda sağlayabileceğini öne sürdü. Ayrıca, enerji fiyatlarındaki son artışların, zaten şişirilmiş yaşam maliyetleri ve daha büyük aylık kredi kartı, araba kredisi ve ipotek ödemeleriyle boğuşan tüketicileri zorlayabileceğini belirtti.

Wilson web yayını sırasında, "Bugün S&P 500 risk/ödül oranı, önümüzde gördüğümüz kazanç düzeni ve bugünkü değerleme göz önüne alındığında, şimdiye kadar gördüğüm en kötü risk/ödül oranlarından biri" dedi. Wilson ayrıca, S&P 500'ün genel performansının altta yatan sorunları maskeleyebileceği için dikkati dağıtmaması konusunda uyarıda bulundu.

Gösterge niteliğindeki S&P 500 ve teknoloji ağırlıklı Nasdaq Composite bu yıl sırasıyla %17 ve %33 oranında yükseliş gösterdi. Yatırımcılar Federal Rezerv'in ABD ekonomisini istikrarsızlaştırmadan enflasyonu baskılayacağına güveniyor ve yapay zekânın üretkenliği artırıp şirket kârlarını güçlendireceğine inanıyor.

Ancak Wilson'ın analizi, mevcut piyasa senaryosunun riskli ve pahalı göründüğünü ve yatırımcıların tedirgin olması halinde %25'in üzerinde potansiyel bir çöküşün kapıda olduğunu gösteriyor.

İlgili Haberler