S&P 500’ün popüler iki hissesi Oracle ve Adobe'de son gelişmeler

S&P 500’ün popüler iki hissesi Oracle ve Adobe'de son gelişmeler

Oracle ve Adobe S&P 500’deki teknoloji şirketleri arasında popülerliklerini artırmış durumda.

A+A-

New York Borsası’nda işlem gören Oracle (ORCL) ve Adobe ((ADBE) bulut yeteneklerinin iyileşmesi ve yapay zeka alanındaki gelişmelerden nedeniyle yatırımcıların ilgisini daha çok çekmeye başladı. Analistler, her iki şirketin de önemli büyüme potansiyeline sahip olduğunu ve hisse senetlerinin değer kazanmaya devam edebileceğini düşünmekte.

Oracle hisse senedi, bu yıl S&P 500 endeksinin üzerinde bir performans sergilerken Adobe yapay zeka alanında lider konumda olduğundan dolayı hisse senetlerinin daha da değerlenme potansiyeli bulunuyor.

Oracle’da hisse başına 1.14 dolar kazanç

Bununla birlikte Oracle’ın, son çeyrekte 12.46 milyar dolar gelir ve hisse başına 1.14 dolar kazanç elde etmesi bekleniyor. Önceki çeyrek ile karşılaştırıldığında gelir ve kazançta bir artış olduğu görülüyor. Oracle'ın hisseleri son zamanlardaki teknoloji hisse senetlerindeki düşüşe rağmen iyi performans sergiliyor ve bu yıl %55 oranında yükselmiş durumda. Şirketin bulut yetenekleri hızlanmaya başladığı için popülerliği artıyor. Analistler, Oracle'ın bulut hizmetlerinin diğer alanlardan daha fazla büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirtiyorlar. Yönetimin buluta yönelik stratejisi, son dönemdeki büyümeye katkıda bulunuyor.

Adobe’nin son çeyrek beklentisi

Adobe'nin ise son çeyrekte 4.88 milyar dolar gelir ve hisse başına 3.98 dolar kazanması bekleniyor. Geçen çeyrek ile karşılaştırıldığında hem gelir hem de kazançta bir artış olduğu görülüyor. Adobe, son altı ayda %63 oranında değer kazanmıştır. Yazılım şirketleri arasında yapay zekanın hız kazanmasıyla birlikte Adobe önemli bir yükseliş göstermektedir. Analistler, Adobe'nin web trafiğinin hızlanmasıyla yıllık gelirinin artacağını ve yapay zeka ürünü Firefly'ın da büyümeye önemli katkılar sağlayabileceğini belirtiyorlar. Adobe'nin uzun vadeli başarı için stratejik bir yaklaşım benimsediği ifade ediliyor.

İlgili Haberler